FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

Segarra i Conca des de l’Urgell (ANUL·LADA)

Distància 50Km

Aquesta prova forma part de
Rodacamins 2021 - Circuit d'excursions en BTT

Pla d'Urgell BTT
Entitats organitzadores

CLUB ALPÍ VIRTUAL (VIRTUAL ALPINE CLUB)

Contacte

clubalpivirtual@gmail.com

ANUL·LADA

________________________________________________________________________________

 

Perdre’s per la vall del Corb és sempre una bona idea. Situada a cavall entre les comarques de l’Urgell i la Conca de Barberà, és una zona de gran interès natural, relativament poc explotada en comparació amb altres zones del país i farcida de petits poblets amb encant fets de pedra i carrers estrets. El riu Corb travessa la vall i la nodreix d’aigua mentre es passeja entre oliveres, horts, boscos, vinyes, ametllers i molts altres cultius fins a arribar al Segre.

https://www.valldelcorb.cat

Farem una curta incursió per la Segarra i la Baixa Segarra, que pertany administrativament a les comarca de la Conca de Barberà. No és un lloc de pas, no la creuen grans vies de comunicació, ni té un punt d’especial atracció. S’hi ha d’anar expressament i potser és això el que n’ha fet conservar el paisatge, la fisonomia dels seus pobles, l’assossegament i el silenci que s’hi viu.

Foto: José Antonio Lozano

Seguint l’itinerari proposat, tindrem l’oportunitat de gaudir de vistes extraordinàries… El territori ens sorprendrà a cada racó: el paisatge no es limita a la monotonia de camps de blat, ja que estan trencats per petits boscos de pins, de roure, d’indrets naturals singulars. Tot el territori està travessat per una xarxa de camins rurals ideals per anar-hi amb bicicleta. Passarem pel poble de l’Ametlla de Segarra i si pugem a la seva torre gaudirem d’una panoràmica impressionant; Montornès de Segarra amb el seu cementiri “diferent”; Suró (república independent de….), la Cirera màxima expressió de tranquil·litat, i acabarem amb dos meravelles medievals com Conesa i Guimerà (punt de sortida i arribada). I en veurem d’altres de ben a prop…

Guimerà. Arxiu Fotogràfic de la Vall del Corb.info