FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Agenda / Activitats

IX Trobada Transfronterera

La IX edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus es farà el diumenge 4 de setembre del 2022 al coll de la Portella Blanca (2.514m).

Per primera vegada en aquesta ocasió tots i totes les senderistes pujaran al coll, on es farà la trobada, seguint el mateix recorregut i abandonant la tradicional connexió que es feia pujant des de les dues vessants dels colls fins ara.

El Coll de la Portella Blanca es troba situat entre el Pic Negre d’Envalira i el Pic de Calm Colomer. I fa de límit administratiu dels estats andorrà, espanyol i francès.

És un enclau històric i simbòlic quan el tractat dels Pirineus  l’any 1659 va partir Catalunya entre els estats espanyol  i francès. Al mateix coll hi ha la fita 427 de la partició que divideix des de fa segles la Cerdanya.

Des del mateix coll podem veure el vessant nord del Puigpedrós (2.915m), cim més alt de la Cerdanya sud, i tota la vall de Campcardós que va a desembocar fins al municipi de Porta.

Andorra se suma a la trobada

La Trobada, organitzada cada any des de la FEEC i el Comité Régional de Randonnée Pédestre de l’Occitanie, de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) tindrà aquest any dos convidats especials com són; la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i el Govern andorrà, a través del seu  Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

La trobada, cal recordar, que està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada sortirà des d’Andorra, Costa Rodona (Pas de la Casa) i pujarà fins el coll de la Portella Blanca, seguint el traçat d’un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell aproximat de 470 metres en 4,59 quilòmetres (només anada).  La caminada té una durada aproximada d’unes 3 hores.

Una dècada després

La trobada transfronterera arriba a la seva novena edició amb la finalitat de seguir potenciant els senders que uneixen les dues vessants dels Pirineus. Aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

En finalitzar la caminada d’aquest pròxim 4 de setembre a Andorra, s’ofereix l’opció de dinar al restaurant de l’hotel Piolets situat a Soldeu (desplaçament a càrrec de cadascú), juntament amb els companys del Comité Régional de Randonnée Pédestre de l’Occitanie de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra.

Les opcions d’inscripció per aquesta IX Trobada Senderista Transfronterera a La Portella Blanca, són les següents:

  • Federat FEEC amb dinar inclòs: 23 €.
  • Federat FEEC sense dinar: 3 €.
  • No federat FEEC amb dinar inclòs: 30 € (inclou assegurança temporal per l’activitat).
  • No federat FEEC sense dinar: 10 € (inclou assegurança temporal per l’activitat).

Per participar en aquesta activitat heu de realitzar la vostra inscripció abans del 31 d’agost a través de la pàgina web de la FEEC (inscripcions) o fent servir aquest enllaç.

Els horaris de la jornada (4 de setembre de 2022) seran els següents:

  • 08:30 h: trobada a l’aparcament del restaurant CBbC Costa Rodona (Pas de la Casa).
  • 09:00 h: Inici de la caminada.
  • 12:30 h: Final de la caminada i anada cap al restaurant (cadascú en vehicle privat).
  • 13:00 h: Breu acte institucional i posterior dinar.