FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

9a Festa de la Cançó de Muntanya

L’Agrupació Cientifíco Excursionista de Mataró va ser l’organitzadora de la 9a festa de la cançó de Muntanya, el dia 27 de maig de 1973 a Cabrera, de la trobada anual de corals excursionistes.

Es donava el fet que aquell any l’entitat organitzadora feia anys i tot el 1973, poc abans de cessar Josep Mas, com a president,  l’Agrupació es va abocar a la celebració del seu 75è aniversari i va demostrar que era una entitat posada al dia i amb empenta: per commemorar-ho, a l’estiu sortia l’expedició Kibo al cor de l’Àfrica, es rebia l’encàrrec d’organitzar el Campament General de Catalunya, que es va complir brillantment amb més de mil participants, i s’organitzava el III Simposi d’Espeleologia, d’àmbit nacional.

A les deu del matí, excursionistes i cantaires de totes les entitats d’arreu de Catalunya es van donà cita a la plaça major de Cabrera de Mar. Ja a les onze, i a l’església parroquial, mossèn Raimon Canallas va celebrar la Santa Missa que fou cantada per les corals assistents.

A les dotze del migdia i a la plaça de la vila, es van fer els parlaments, com era costum per donar la benvinguda i les gràcies pel cordial acolliment de la vila. El  president de l’entitat organitzadora, el Sr. Mas, va explicar que l’acte es duia a terme el mateix any que l’entitat en feia el seu 75 aniversari. El president de la Federació Catalana, Francesc Martínez i Massó, va destacar la labor artístic cultural del moviment excursionista català i l’alcalde de Cabrera en Ramon Viñals, va cloure l’acte fent un parlament d’acollida i oferint un banderí i una delicada àmfora, i un ram de flors del Maresme a les dones dels mestres directors. Per finalitzar l’acte del matí, les corals interpretaren conjuntament La muntanya Venerada i el Concert.

Tot seguit, tothom va traslladar-se a la Font Picant de Cabrera per celebrar el dinar de Germanor,  posteriorment es va fer, com és costum, la reunió de delegats per fixar qui organitzaria la festa de l’any següent qui va recaure en la Unió Excursionista de Sabadell, també es va cordar de presentar a l’assemblea d’entitats Excursionistes, un projecte de convocatòria d’un Concurs Coral, per poder d’una forma constatant ampliar el repertori de cançons excursionistes.

Finalitzà la festa amb el tradicional concert actuant totes les Corals assistents, primer individualment i després de conjunt, sota la direcció dels mestres directors.

Es va fer una immensa rotllana i entonaren conjuntament el Cant dels Adéus que com sempre, va cloure l’acte i cantaires i acompanyants es comprometeren que l’any següent:

EL CERCLE REFAREM, I POTSER MÉS GRAN SERÀ !!

Cartell de la 9a Festa de Cançó de la Muntanya