Aquest any s’esqueia el centenari de l’excursionisme català i, per aquest motiu, es volgué donar a l’acte de Renovació un caràcter popular.
En aquest cas, el dia 21 de febrer es va fer una recepció de les flames de les entitats que volgueren dur la seva a Santa Cecília, amb la condició que com a mínim havien de pujar des del peu de la muntanya. El dia següent, sortia en direcció al monestir una única flama que arribava al monestir pel camí dels Degotalls. Després de la Renovació, hi hagué una actuació de diverses corals excursionistes: de la UEC, del CEG, del CEC, de la UES i del Club Muntanyenc de Sant Cugat.
En la recepció posterior, a la sala d’actes del monestir, es varen projectar dues pel·lícules, Joan Triadú va fer una glossa de la diada i el pare abat un parlament de cloenda. En aquesta ocasió, la comunitat montserratina va fer lliurament d’una medalla a les entitats portadores de la Flama.
Amb motiu d’aquest acte es va imprimir una reproducció del missatge de l’abat Cassià M. Just amb motiu de la diada i del centenari de l’excursionisme. Segons La Vanguardia, que citava l’agència Europa Press, l’assistència fou de prop de mil persones. Durant l’acte “Se desplegaron banderas y pancartas y hubo algunas manifestaciones”.
“En diversas ocasiones se produjeron manifestaciones con gritos de ‘llibertat, amnistia i estatut d’autonomia’ i ‘visca Catalunya lliure’ y se entonó el himno de ‘Els Segadors’. Las manifestaciones se reprodujeron hasta cerca de las dos de la tarde. Las fuerzas de la Guardia Civil, que se hallaban presentes, no intervinieron en ningún momento.”
Segons la ressenya que se’n publicà a Vèrtex, hi haurien participat representants de 55 entitats excursionistes diferents. Aquell any, a Berga, el Club Esquí Bergadà i la Colla Sardanista Cim d’Estela varen organitzar una renovació de la flama de la llengua a la ciutat que tenia com a acte central l’assistència a la trobada de Montserrat del dia 22.