FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

51a Festa de la Cançó de Muntanya

La UEC de Gràcia, per celebrar el 75è Aniversari de la seva Coral Núria va ser l’encarregada d’Organitzar la 51a Festa de la Cançó de Muntanya, el 7 de juny de 2015, al poble de Rupit.

Seguint el programa, a les 10 h va ser l’arribada de les corals i entitats participants, on es van recollir les credencials de l’acte i es va oferir als assistents un magnífic esmorzar amb coca i xocolata desfeta.  Posteriorment, les corals, ens vam desplaçar a l’església de Sant Miquel, per a l’assaig general.

A les 12 h va haver-hi la missa cantada, amb el repertori següent: Vine Deu Creador (J. S. Bach); Missa dels excursionistes (Elisard Sala); Ave Verum (W. A. Mozart); Salve (Ll. Millet) i El Virolai (Jacint Verdaguer-Josep Rodoreda) dirigides pel mestre Auladell.

Al migdia, es van fer les salutacions del president de la UEC de Gràcia Jordi Ribé i del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya Jordi Merino i de l’alcalde de Rupit Sebastià Juanola, va donar la benvinguda i les gràcies per haver escollit Rupit per aquesta magnífica Festa de la Cançó de Muntanya; seguidament s’interpretà, La Muntanya (Har. Pere Jordá) i el Canon de la Pau (F. Terral).

Després del dinar de germanor es va fer el tradicional concert, també a l’Esplai Joan Font amb les corals següents: Coral Madrigalistes de Catalunya, direcció Àngel Villagrasa, interpretaren; Madrigal (Pahissa); Pirineu (Matínez Valls) i Recordant Rupit (LloberasCastelló). Coral de la UES, direcció Joan Auladell i Marc Alguersuari, interpretaren; Per tu jo cantaria (M. Meystre-WR Williseggef); Gronxa’m, estel daurat (Espiritual negre) i No ens cal més (“Only you”) (Vince Clarke). Coral Núria, direcció Gheorghe Motatu, interpretaren, El Cant dels escaladors (Mendelssohn); Cançó de l’anar endavant (E. Sala) i La Font de l’Albera (E. Morera). Coral Loreley de l’Esquirol, direcció Bruno Nàjera, interpretaren Rosa de Bardissa (H. Werner); El Vell Cabrerès (Jaume Pons) i Cant de vesprada i adéu (Pop. Alemanya). Coral Cantaires Muntanyencs (CE Gràcia), direcció Víctor Barbé (Varen participar en el cant comú), El cant de conjunt foren les cançons següents: Muntanyes del Canigó (Nadal Puig); Signore delle cime (Marzi) i El Cant de la Senyera (Millet).

Finalment es lliuraren els records de la festa i tots plegats cantaren Cant dels Adéus, que es canta com a comiat col·lectiu i de germanor en molts aplecs o reunions, mentre tothom es dona les mans formant rotllana, aquest tancà la celebració.

Cartell 51a Festa de la Cançó de Muntanya