FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

51a Festa de la Cançó de Muntanya

7 de juny 2015 / 5 de juny 2015

Rupit

La UEC de Gràcia, per celebrar el 75è Aniversari de la seva Coral Núria va ser l’encarregada d’Organitzar la 51a Festa de la Cançó de Muntanya, el 7 de juny de 2015, al poble de Rupit.

Seguint el programa, a les 10 h va ser l’arribada de les corals i entitats participants, on es van recollir les credencials de l’acte i es va oferir als assistents un magnífic esmorzar amb coca i xocolata desfeta.  Posteriorment, les corals, ens vam desplaçar a l’església de Sant Miquel, per a l’assaig general.

A les 12 h va haver-hi la missa cantada, amb el repertori següent: Vine Deu Creador (J. S. Bach); Missa dels excursionistes (Elisard Sala); Ave Verum (W. A. Mozart); Salve (Ll. Millet) i El Virolai (Jacint Verdaguer-Josep Rodoreda) dirigides pel mestre Auladell.

Al migdia, es van fer les salutacions del president de la UEC de Gràcia Jordi Ribé i del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya Jordi Merino i de l’alcalde de Rupit Sebastià Juanola, va donar la benvinguda i les gràcies per haver escollit Rupit per aquesta magnífica Festa de la Cançó de Muntanya; seguidament s’interpretà, La Muntanya (Har. Pere Jordá) i el Canon de la Pau (F. Terral).

Després del dinar de germanor es va fer el tradicional concert, també a l’Esplai Joan Font amb les corals següents: Coral Madrigalistes de Catalunya, direcció Àngel Villagrasa, interpretaren; Madrigal (Pahissa); Pirineu (Matínez Valls) i Recordant Rupit (LloberasCastelló). Coral de la UES, direcció Joan Auladell i Marc Alguersuari, interpretaren; Per tu jo cantaria (M. Meystre-WR Williseggef); Gronxa’m, estel daurat (Espiritual negre) i No ens cal més (“Only you”) (Vince Clarke). Coral Núria, direcció Gheorghe Motatu, interpretaren, El Cant dels escaladors (Mendelssohn); Cançó de l’anar endavant (E. Sala) i La Font de l’Albera (E. Morera). Coral Loreley de l’Esquirol, direcció Bruno Nàjera, interpretaren Rosa de Bardissa (H. Werner); El Vell Cabrerès (Jaume Pons) i Cant de vesprada i adéu (Pop. Alemanya). Coral Cantaires Muntanyencs (CE Gràcia), direcció Víctor Barbé (Varen participar en el cant comú), El cant de conjunt foren les cançons següents: Muntanyes del Canigó (Nadal Puig); Signore delle cime (Marzi) i El Cant de la Senyera (Millet).

Finalment es lliuraren els records de la festa i tots plegats cantaren Cant dels Adéus, que es canta com a comiat col·lectiu i de germanor en molts aplecs o reunions, mentre tothom es dona les mans formant rotllana, aquest tancà la celebració.

Cartell 51a Festa de la Cançó de Muntanya