FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

48a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que enguany arriba a la seva 48a edició, comença els actes aquest divendres amb Bouket de sentiments, un desplegat de recitals de poesia d’autors garrotxins. El recital es repetirà durant quatre divendres seguits, mentre durin els actes d’aquest esdeveniment cultural.

L’entitat encarregada de dur a terme la renovació d’enguany, és el Centre Excursionista d’Olot, fundat per un grup d’amants de l’excursionisme l’any 1934. L’entitat organitzadora, a més a més de la renovació de la simbòlica Flama, té previstun calendari d’activitats culturals i socials que s’allargaran fins al diumenge 19 de febrer amb punts claus al territori: Prada de Conflent, Olot i Montserrat així com la ja tradicional trobada al Tossal del Rei (País Valencià)

L’entitat encarregada de dur a terme la renovació d’enguany, és el Centre Excursionista d’Olot, fundat per un grup d’amants un grup d’amants de ’excursionisme l’any 1934. L’entitat organitzadora, a més a més de la renovació de la simbòlica Flama, té previst un calendari d’activitats culturals i socials que s’allargaran fins al diumenge 19 de febrer amb punts claus al territori: Prada de Conflent, Olot i Montserrat així com la ja tradicional trobada al Tossal del Rei (País Valencià).

Com ja és tradició, la flama s’encén al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des de 1969. La primera Flama de la Llengua Catalana va ser encesa pel lingüista i excursionista pallarès, Jordi Mir, a qui la revista Vèrtex número 262 va dedicar una entrevista.

Aquest any, la flama s’encendrà a Prada de Conflent el diumenge 29 de gener, acompanyada d’una cercavila i un concert amb corals olotines. Tot seguit, dinar de germanor i portada de la flama a Olot, on s’encendrà el peveter a la Plaça del Rector Ferrer.

Pel següent cap de setmana, el dissabte 4 de febrer, l’entitat olotina té previst el concert de la cantautora Marta Rius dalt del Volcà Montsacopa, al bell mig d’Olot.

El 12 de febrer es farà una trobada a Fredes, al País Valencià i es pujarà la Flama cap al cim del Tossal del Rei en una excursió de no més de dues hores.

El dia de trasllat de la Flama des d’Olot fins a Montserrat serà el 19 de febrer quan, després de l’acte oficial, serà el Monestir de Montserrat qui agafarà el protagonisme al rebre la flama per 48a vegada a la història.

Cartell de la 48a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana