FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

43a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

El passat diumenge 19 de febrer es van tancar a Montserrat els actes de la 43a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que enguany ha organitzat Centre Excursionista de Castelló (CEC), amb la col·laboració d’altres entitats del País Valencià.

La jornada, que tradicionalment se celebra al monestir benedictí, va estar presidida pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. L’acte, al qual van assistir-hi unes 800 persones vingudes d’arreu del País Valencià i de Catalunya, també va comptar amb la presència de Guillem Palomo, president del CEC i de Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, en representació de l’excursionisme català.

Posteriorment se celebrà un acte acadèmic, al voltant del 50è aniversari de l’assaig de Joan Fuster, Nosaltres, els valencians, en què va intervenir Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i delegat de l’institut a Castelló i Vicent Partal, responsable de VilaWeb al País Valencià. En l’acte també hi va assistir la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley. Durant la jornada montserratina també hi va haver una destacadíssima interpretació musical a càrrec de Pep Martí (cant d’estil) i el Cor Veus Atrevides de Castelló.

L’acte va finalitzar amb el relleu del Centre Excursionista de Castelló a la Agrupació Excursionista Catalunya, l’entitat que amb motiu del seu centenari serà l’encarregada de l’organització de la 44a edició de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. El seu president, Josep Tàpies, va destacar la feina feta per l’entitat valenciana i que serà tot un repte per la AEC l’organització de la Flama 2013.

Cartell de la 43a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana