FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

42a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya va organitzar la 42a Festa de la Cançó de Muntanya que tingué lloc el diumenge dia 28 de maig a Mataró de 2006. La Unió Excursionista de Catalunya , la va organitzar amb motiu del 75è aniversari de les entitats que formen la UEC. L’any 1979 Mataró ja fou l’amfitriona de la 15a edició d’aquesta Festa. I aquell any va tornar, amb més empenta encara. La UEC de Mataró ha posat, doncs, tot el seu entusiasme en la organització de la Festa i se’n va sortir molt bé.

Els actes van tenir lloc a la capital del Maresme durant tot el dia: al matí les nou corals participants –vuit més els amfitrions, els Diatònics de la UEC de Mataró– van ser acollides a l’Hort del Rector. En acabat, es féu la presentació oficial de la Festa i es cantà El Concert i La muntanya venerada, per totes les corals participants.

Al migdia, la tradicional missa cantada se celebrà a la Basílica de Santa Maria, cantada dirigida per Àlex Cabré Rovira per absència forçada den Ramon Alonso. Hi foren interpretats el cants següents: Vine Déu Creador, J.S. Bach; la Missa dels Excursionistes, E. Sala; l’Al·leluia de Taizé; Ave Maria, J. Arcadelt; Cançó de la Rosa, A. Nicolau; Ab Homine Iniquo, O. Di Lassus, i Salve Maria, Lluís Millet.

Hi cantaren: Coral Núria, de la UEC de Gràcia: Cantaires Muntanyencs, del Club Excursionista de Gràcia; Madrigalistes de Catalunya, de Barcelona; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell; Coral Sant Cugat 1975, del Club Muntanyenc de Sant Cugat; Coral del Centre Excursionista del Penedès, de Vilafranca del Penedès; Coral Puigmal, del Club d’Esquí Puigmal, de Barcelona, i la Coral del Centre Excursionista de Banyoles.

En el concert de la tarda hi va prendre part, també, el grup d’harmòniques: Els Diatònics, de la UEC de Mataró. Es va dinar al Poliesportiu del Col·legi Valldemia i allà mateix tingué lloc el Concert de la tarda. Cada coral interpretà dues peces del seu repertori. Les dels Cantaires Muntanyencs foren: El moliner del Freser, harm. M. Oltra, i Jo estimo la mar, J. Peralba; aquesta darrera acompanyats a l’acordió per Ingrid Tarruella, sota la direcció de Víctor Barbé. Després es van aplegar totes les corals per cantar: El rossinyol, harm. A. Pérez Moya; Muntanyes de Canigó, harm. Nadal Puig, i Déu lloat per la natura, L.van Beethoven.

El president de la UEC de Mataró va lliurar una medalla commemorativa del 75è aniversari a cada coral, i l’alcalde de la vila els va oferir un llibre de la ciutat. Es va cloure la Festa amb el Cant dels Adéus, compartit per tots els assistents i amb la clàssica rotllana.