FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

40a marxa passeig “A mig Tenes, pels marges del riu” 2023

Distància 16,50km

24 de setembre 2023 - 06:45h - 14:30h

Pavelló Institut de Lliça d'Amunt

Avinguda dels Països Catalans 26, 08186 Lliçà d'Amunt, Barcelona

Preu Federats Menors de 18 anys: 10 € - Federats o Socis de la UEC de la Vall de Tenes: 12 € - No Federats i No Socis: 15 €

Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA DE LA VALL DE TENES

Contacte

uecvalltenes@gmail.com

40a MARXA PASSEIG “A MIG TENES, PELS MARGES DEL RIU” 2023. RIELLS DEL FAI I BIGUES – SANTA EULÀLIA DE RONÇANA – LLIÇÀ D’AMUNT.

Pel diumenge, dia 24 de setembre de 2023, estem d’aniversari, no us perdeu la 40a. edició de la Marxa Passeig “A mig Tenes, pels marges del riu” 2023!!! En aquesta edició, retornem i ens apropem a un espai, el riu Tenes, en el seu tram mitjà.

Aquest manté una relació de continuïtat amb l’espai natural protegit dels Cingles de Bertí, on fem gran part dels recorreguts de la Marxa Passeig, i on el riu recull les aigües. La Marxa Passeig 2023 (MXP’23) és una caminada, no competitiva, enguany amb un recorregut lineal, tipus travessa de Riells del Fai a Lliçà d’Amunt, amb una logística diferent, de desplaçament en Bus a tenir en compte, oberta a tothom, amb una distància de 16,50 km aprox., amb poc desnivell positiu, i majoritàriament planer i en descens, amb una dificultat tècnica fàcil, i per la distància, moderada per a persones habituades a caminar entre 3 i 4 hores.

Amb la inscripció s’hi inclou 3 avituallaments, desplaçament en Bus del punt de trobada al punt de sortida, assegurança obligatòria d’accidents per les persones no federades i obsequi de la Marxa Passeig. Cal dur got propi, pels avituallaments. L’organització obsequiarà la participació que hagi recollit deixalles trobades al llarg del recorregut, dipositant-les en uns punts habilitats a l’arribada. L’objectiu de la MXP 23, és la de conèixer i respectar el tram mitjà del riu Tenes, resseguint-lo riu avall, i en l’ordre de pas pels termes de Riells del Fai i Bigues, Santa Eulàlia de Ronçana i Lliçà d’Amunt, exceptuant el terme de Lliçà de Vall, comprès en la delimitació del concepte tram mitjà del riu Tenes, escurçant-la, per raons de distància total.

L’eix principal del recorregut, com hem dit, és el riu Tenes i els seus marges, emprant gran part del tram mitjà del traçat del camí fluvial del Tenes, que apropa a les persones a la natura, convertint-lo en un espai que permet la relació d’un esbarjo d’esport i de salut, amb el coneixement i seguiment de l’estat geològic, històric, cultural, natural i faunístic…, a partir d’un seguit de corriols i camins al seu pas, de tota mena (ramaders, senders d’interès local, senders homologats PR –C’s i GR, voreres de carrers, etc.); passos de rocs i passeres que permeten el canvi de marge pel riu i superar alguns dels seus torrents que hi aboquen les aigües; el pas inferior de les carreteres principals de la zona a través dels ulls dels respectius ponts robustos, de construcció seguint un mateix patró característic que barreja enginyeria i arquitectura, i que han suportat “rierades” importants; en un entorn ecològic lligat a l’aigua (torrents, fonts, surgències, mines, depuradores de sanejament d’aigües, etc.) revalorat i que compleix funcions de connector ecològic entre la plana de la vall i la de muntanya, relaciona i acull una biodiversitat de bosc de ribera, flora i fauna concreta a preservar, i observant el que dèiem d’interès anteriorment, conviu i té mostres d’un paisatge i patrimoni històric per la gent que hi vivim, voltat d’un món agrícola i ramader (camps de conreu, recs de regadiu, rescloses, restes de molins hidràulics, basses, pous, granges, masies i masos…), una modernitat de polígons amb naus de sector industrial i sector terciari i de serveis, i un creixement urbanístic (nuclis, barris i urbanitzacions de població dispers) que modifica i afecta aquest entorn més fràgil.

Agraïm a tothom que fa possible la MXP’23. Moltes gràcies. Si us ve de gust estirar les cames per aquest territori, us hi esperem!!!

Per a més informació podeu visitar http://www.uecvalltenes.com/

Organització MXP 2023