FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

39a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Al mes de febrer de 2008, va tenir lloc la  39a Renovació de la Flama i va ser organitzada per la Unió Excursionista Sabadell.

El dia 2 s’anava a fer una excursió pels pobles del peu del Canigó. El diumenge 3 començaven pròpiament els actes de Renovació, amb l’encesa davant la tomba de Pompeu Fabra i la recepció a l’ajuntament.

D’aquesta manera, la Flama arribà a la seu de la UES, on passà dos dies abans de començar un periple per diferents entitats de la ciutat (Biblioteca de la Creu Alta, Centre Cívic Sant Oleguer). El dia 12 Jordi Mir feia una conferència sobre la llengua, acompanyada d’una intervenció del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i seguida d’un concert de la cora de la UES.

Després de passar dos dies més a la seu de l’entitat, el dia 16 la Flama era duta a Montserrat, fent nit prèviament a l’ajuntament de Monistrol. El dia següent, pujant pel camí de la Cova, es va desplegar una senyera de 100 metres de llarg. L’acte acadèmic anà a càrrec de Lluís Subirana i Rebolloso, estudiós de la cultura catalana i medalla de la ciutat de Sabadell.

Moment en què la senyera de 100 metres arriba al monestir
Moment de respecte al cementiri de Prada amb l’actuació de Meritxell Carbonell
Cartell de la 39a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana
Encesa de la Flama per Àngel Artigas a la tomba de Pompeu Fabra