FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

39a Marxa Passeig – Puig Descalç, La Creu del Padró, Riells del Fai

Distància 15,10 Km
Desnivell +750m
Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA DE LA VALL DE TENES

Contacte

uecvalltenes@gmail.com

MARXA PASSEIG 2022, PUIG DESCALÇ- LA CREU DEL PADRÓ, RIELLS DEL FAI

La Marxa Passeig és una prova no competitiva. Es tracta d’una caminada a peu circular de 15.10 km, i 745 m de desnivell positiu, dificultat moderada.

El Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai és el lloc de sortida i arribada.

La sortida es fa esglaonada de 8h a 9h matí.

El recorregut de la Marxa Passeig d’enguany, volta i fa opcional l’ascensió al Puig Descalç (848 m). De Riells del Fai, per ascendir a l’altiplà dels Cingles de Bertí, utilitzarem el Grauet de l’Ullar. Un cop a dalt, el sender GR 5 ens mena cap a la masia de l’Ullar (avituallament 1), i seguidament, direcció cap a la masia de can Magre al costat de l’Església de St. Pere de Bertí (avituallament 2 de l’esmorzar), abans opcional, passant pel cim del Puig Descalç, o bé, no deixant el sender GR 5.

Sent a Can Magre, per pista forestal ens dirigim al collet de la Feu, la masia del Soler, i encarem cap a la masia de l’Onyó, per fer el descens del Grau del mateix nom.

Situats al GR 5, aquest cop, direcció a St. Miquel del Fai (Avituallament 3), seguit farem l’últim descens pel corriol i pista que ens aproparà cap al lloc d’arribada, el Centre Cívic.

Ruta de forts contrastos paisatgístics de l’orogènia que presenta els Cingles de Bertí i que permet gaudir sovint de les bones vistes que la cinglera i l’altiplà ofereix a cada pas, sobretot dels Vallesos, destacant els relleus que presenten la serralada litoral i prelitoral, i la corresponent depressió prelitoral.

Dies clars, permet les vistes d’aquest territori proper i llunyà del nostre país.

Ruta per conèixer millor, l’entorn del PEIN dels Cingles de Bertí. Per un excursionista, no gaire avesat, si pot haver-hi alguna dificultat tècnica en la ruta, pot presentar-se en l’ascensió pel Grauet de l’Ullar, corriol que s’enfila dret cap al Grau en cerca del sender GR 5, que es mou per l’altiplà, i el descens del Grau de l’Onyó, però que dosificant l’esforç, i aprofitant bé els avituallaments proposats per l’Organització, és superable i està ben marcat i fitat.

Si ús ve de gust estirar les cames per aquest territori, us hi esperem!!!

Per a més informació podeu visitar http://uecvalltenes.com/web/

Organització MXP 2022