FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

39a Festa de la Cançó de Muntanya

El Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès va ser l’organitzador de la 39a festa de la cançó de Muntanya, el dia 11 de maig de 2003 a Vilafranca del Penedès. El motiu d’aquesta festa anual és enfortir els lligams d’amistat entre les corals excursionistes i al mateix temps passar un dia per gaudir del cant coral amb les entitats excursionistes que disposen d’aficionats al cant.

Es va poder fer la pujada a la muntanya de Sant Miquel d’Olèrdola per gaudir de les vistes sobre el Penedès i allà es va fer la rebuda de les corals a l’esplanada de davant del castell d’Olèrdola. I allà es va portar a terme la distribució dels distintius als cantaires.

En acabar i pels acompanyants dels cantaires, i hi va haver una cercavila de totes les corals per la vila. Al migdia se celebrà a la basílica de Santa Maria la Missa cantada, en què intervingueren totes les corals amb el repertori habitual en aquesta celebració, vers les 13 h, es va fer, com es té per costum, la Presentació de la Festa a la sortida de la basílica. Hi digueren unes paraules el president del Centre Excursionista del Penedès, Sr. Masachs, el vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Sr. Guillamon i l’alcalde de Vilafranca, Sr. Aguado, qui, en nom de l’Ajuntament, lliurà a les corals i a les autoritats presents a l’acte un record de la diada. I les corals cantaren: “Cada dia surt el sol”, popular hongaresa i “Els pics gegants”, d’Agustí Vidal.

Posteriorment el dinar de germanor a Cal Figuerot, Casa Via i Raventós del 1888, seu dels Castellers de Vilafranca, i la tradicional reunió de Directors i Presidents de les corals.

A la tarda, i a l’església de Sant Francesc, tingué lloc el concert que oferiren les corals següents, amb dues cançons cadascuna: Cantaires de la U.E.C., de Barcelona; Coral Núria, de la U.E.C., de Gràcia; Coral del Club Esquí Puigmal, de Barcelona; Coral del Centre Excursionista del Penedès; Cantaires Muntanyencs, del Club Excursionista de Gràcia; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell; Coral Mont Tàber, del Centre Excursionista de Catalunya, de Barcelona, i Coral Madrigalistes de Catalunya, del Centre Sant Pere Apòstol, de Barcelona.

En els cants de conjunt s’interpretà: Signore delle cime de G. de Marzi, El Rossinyol d’Antoni Pérez Moya i El vent de C. Geoffray. I, per acabar, cantaires i assistents entonaren conjuntament el Cant dels Adéus que com sempre, resultà força emotiu i així es va donar per acabada la 39a festa de la cançó de Muntanya.

Cartell 39a Festa de la Cançó de Muntanya