FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

37è Aplec Excursionista dels Països Catalans

La 37a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans va estar organitzada pel Club Pirinenc Andorrà (CPA), el Comú d’Andorra la Vella i Vallnord  amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Conferències, excursions i la celebració d’aquesta festa de l’excursionisme català es va acabar amb el tradicional sopar de germanor que congregà a un gran nombre de participants de l’Aplec al Centre Esportiu dels Serradells.

A més a més, també hi va haver a l’agenda actes culturals, visites a museus o a les nombroses esglésies romàniques del Principat. Amb totes les activitats que es van oferir a l’Aplec, els participants van tenir la possibilitat d’aprofundir els seus coneixements sobre el territori andorrà i visitar-ne racons pocs coneguts. Les conferències més destacades d’aquesta trobada excursionista tractaran temes com la història d’Andorra, la geografia d’algunes zones del país, com la Solana, i s’explicaran els trets característics del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.

Les excursions van ser en dos punts de trobada, un a la Massana i l’altre a Andorra la Vella. La Massana va ser l’inici de les excursions al cim del Comapedrosa, el pic de la Font Blanca (2.905m), on des de dalt del cim es pot gaudir d’una magnífica vista de les muntanyes pirinenques des dels llunyans Canigó i Aneto fins els més propers Pic de Casamanya o la mateixa Pica d’Estats. Altres foren els estanys de l’Angonella, l’estany de l’Estanyó, el circ de Tristaina, els llacs glacials de Tristaina ila Ruta del Ferro. A Andorra la Vella començaran les sortides cap a l’Alt del Griu, la collada de la Caulla, els estanys de la Vall d’Incles, el Bosc dels Maians, la Borda la Plana i el Pont Margineda-Santa Coloma.

El Club Pirinenc Andorrà (CPA) va ser creat l’agost de 1970 per un grup de persones que pretenien desenvolupar les activitats físiques i esportives de muntanya, més concretament l’excursionisme. L’extensió del sector terciari a Andorra i l’augment del temps lliure van permetre que el medi natural s’integrés amb el del lleure i l’esport. L’entitat ja es va encarregar del sisè Aplec Excursionista dels Països Catalans, l’any 1982, a Andorra mateix.

Cartell 37è Aplec Excursionista dels Països Catalans