FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

36a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

L’any 2005 la Renovació va anar a càrrec de l‘Agrupació Excursionista Talaia. Era el cinquantè aniversari de l’entitat. Amb aquest motiu es publicà un petit Vocabulari de l’excursionista garrafenc .

L’encesa tingué lloc el diumenge dia 9 de febrer, després que els qui anaren a Prada fessin una excursió al Conflent, acompanyats de socis del GPRENC (Grup Pirinenc Excursionista Nord Català). L’acte d’encesa fou amenitzat amb l’actuació dels violoncel·listes Miquel Bernardó i Gilbert Bernardó.

La Flama fou rebuda a l’ajuntament de Prada, on tingué lloc una conferència de l¡’historiador Enric Pujol. Després es visità el castell de Rià, acompanyats d’Enric Balaguer. Havent dinat hi hagué una actuació de Gerard Jaqued abans de tornar a Vilanova. Un cop a la comarca, s’iniciaren una sèrie d’actes de difusió, com conferències de Jaume Comellas, Màrius Serra, Vicenç Carbonell, o recepcions a Olivella, Sitges, Canyelles i Cubelles. Tampoc no hi faltà un recorregut de la Flama per diferents instituts d’ensenyament secundari de la comarca.

Finalment, el dia 19 de febrer la Flama sortia des de Vilanova cap a Montserrat, a peu, acompanyada per membres de l’entitat excursionista. Va fer nit a la rectoria de Collbató, acompanyada per dos excursionistes. El diumenge següent, després d’una cercavila amb grups de la comarca, el Drac i els Bordegassos de Vilanova i els actes protocol·laris, l’acte acadèmic anà a càrrec de David Jou, Antoni Munné-Jordà i Oriol Pi de Cabanyes. Hi hagué balls de bastons i de cintes. El fi de festa consistí en un dinar de germanor amb prop d’un centenar de participants.

Cartell de la 36a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana
Jordi Mir, Anton Fontdevila, l’abat Josep M. Soler, Carme Barceló, Salvador Belchi, Salvador Butí i Josep-Enric Parellada