FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

34a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

En un context de regressió en l’ús del català, la trenta-quatrena Renovació va ser organitzada pel grup de senders del Centre Excursionista de Castellar del Vallès amb motiu del cinquantè aniversari de  l’entitat.

En aquest cas, els actes programats varen començar ja el 6 de desembre de 2002, quan es va anar a Prada a encendre la Flama. Després, va ser duta al refugi de Marialles, on va actuar la Coral Sant Esteve de Castellar i la Bressola de Prada. Després hi hagué una conferència-debat sobre la situació lingüística a la Catalunya Nord, amb la participació de Pere Verdaguer i Joan Becat.

El dia següent la Flama sortia en direcció a Camprodon, per arribar el dia 8 a Ripoll, on hi hagué una conferència sobre les agressions ideològiques a la llengua del país, a càrrec que Miquel Àngel Pradilla i Joaquim Torres.

La Flama va sortir de la capital del Ripollès el dia 22, data en què es traslladà a la Gleva, on Ricard Torrents féu una conferència sobre la figura de Fabra.

El 19 de gener de 2003, la Flama continuava el seu periple cap a Moià, on hi hagué una conferència amb Agustí Colomines i Manuel Delgado. El dia 2 de febrer sortia cap a Castellar del Vallès, on tingué lloc una conferència de Miquel Desclot i Miquel Strubell.

Finalment, el 15 de febrer sortia en direcció a Monistrol, des d’on pujava al monestir el dia següent. L’acte acadèmic comptà amb la participació de Joan Solà, Joan Melià, Isabel Clara Simó, Montserrat Badia, Carles Sechi i Joan-Lluís Lluís.

Cartell de la 34a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana
Torre per la pau en el transcurs de la Renovació de 2003
La Flama davant del monument a Rafel Casanova