FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

32a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Aquest any li tocà de nou el torn al Centre de Lectura de Reus, amb motiu del seu centenari. Els actes començaren el 10 de febrer, dissabte, amb la visita a Sant Martí del Canigó i a la tomba de Pompeu Fabra. Després d’una recepció a l’Ajuntament d’aquesta vila, els excursionistes soparen i dormiren a Prada.

El diumenge es visità Sant Miquel de Cuixà, on s’encengué la Flama i se celebrà una missa al monestir, a la qual seguí un concert del Cor Mestral del Centre de Lectura. Entre setmana hi hagué dues conferències a Reus, una a càrrec de Salvador Rebés i l’altra de Pere Navarro. La Flama va sortir de Reus el divendres 26 i va fer nit a Montagut. El dissabte continuà fins a Collbató i el diumenge 18 va arribar al monestir.

Els excursionistes foren rebuts per l’’abat Josep M. Soler, qui rebé la torxa de mans d’Enric Trill. L’acte acadèmic va tornar a anar a càrrec de Josep M. Ainaud de Lasarte i es clogué amb l’actuació del Cor Mestral. Es diu que hi participaren uns tres-cents excursionistes. Abans de retornar a casa, hi hagué una ballada de sardanes amb la cobla del col·legi Pare Manyanet de Reus.

L’abat Josep Maria Soler rep la torxa de mans d’Enric Trill en presència de Rosa Magrané
Cartell de la 32a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana