FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

32a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Sabadell va ser l’organitzadora de la 32a festa de la cançó de Muntanya, el dia 12 de maig de 1996 a l’Espluga Calba (les Garrigues), de la trobada anual de les corals excursionistes.

Una festa que té per objectiu ser una trobada de tots els cantaires de corals d’entitats excursionistes per compartir un dia, plegats, el cant, en conjunt i per separat, sense cap esperit competitiu ni molt menys de concurs. Està orientada, a més al món excursionista en general. Cada any l’organitza una entitat diferent tingui o no coral, i en llocs també diferents. Aquell 19961 organitzada per la UES en motiu del 25 aniversari de la fusió de les 3 entitats i del 35 aniversari de la Coral. Patrocinada per la FEEC, es va celebrar en un lloc emblemàtic amb una església força gran, molt ben restaurada i un castell de caire feudal.

Agruparen quatre corals (doncs a última hora va fallar la de Prats de Molló). Tots els actes, a més a més del pes de l’organització van ser dirigits pel president i sots president de la UES el Sr. Josep Ibars i el Sr. Andreu Reig.

A primera hora es va fer la recepció als jardins Verge de Montserrat on es va obsequiar als participants i presents amb un esmorzar de coca i xocolata, tot productes de les Garrigues.

Posteriorment, es va fer una passejada per la població i a la petita fira de productes típics locals i al castell feudal bastit per l’ordre de Malta i que estava en plena restauració.  Després, es va fer un petit assaig a l’hostal que van cedir una gran sala per poder fer-ho.

Com és costum, vers les 12h30 es va fer la missa cantada per totes les corals a la parròquia de la Immaculada, en sortir es féu a la plaça la presentació de la festa amb la benvinguda del batlle de la vila i les salutacions de les personalitats assistents. Es van fer els corresponents cants de presentació (per totes les corals) i una audició de sardanes per la Cobla del Vendrell. El dinar de germanor es va fer, al castell amb l’assistència d’unes 400 persones.

A la tarda, a la mateixa església parroquial del concert on seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables cançons com Al roure de Sta. Coloma Sasserra amb música de Joan Auladell, finalment després d’un extens i lluït recital, amb les paraules de Mn. Joan Llort i Salvador Amat es va donar per finalitza la diada.

El Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 32a festa de la cançó de Muntanya.

Banderí fet en ocasió de la 32a Festa de la Cançó de Muntanya
Programa de la 32a Festa de la Cançó de Muntanya