FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

31a Festa de la Cançó de Muntanya

L’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore  de La Unió Excursionista de Sabadell (AEEF), va ser l’organitzadora de la 31a festa de la cançó de Muntanya, el dia 12 de maig de 1995 a l’Espluga Calba (Les Garrigues), de la trobada anual de les corals excursionistes. Festa que van organitzar en motiu del cinquantenari de la seva fundació.

Més de dos-cents cinquanta cantaires i acompanyants es donaren cita a les onze del matí amb una Missa Cantada per sis corals, missa que fou dedicada a la memòria de René Palau, i concelebrada pels rectors mossèn Raimon Alguera i mossèn De Boisseson.

Després de l’ofici, i en una tarima expressa a la plaça de Josep de la Trinxeria, en Daniel Pi, en representació de les entitats excursionistes, va agrair la gran assistència, posteriorment l’alcalde, M. Aubin Roca, va donar la benvinguda fent esmena de l’agermanament amb l’historia de Catalunya i les figures com Francesc Macià, o Jacint Verdaguer. Un cop lliurats els obsequis de record, la FEEC va fer l’ofrena als assistents d’un opuscle dedicat a la commemoració del cent cinquantè aniversari de la naixença de Verdaguer, i després, de la interpretació de tres Cants de Muntanya per les corals, tothom es va trobar envoltant el monument dedicat a Jacint Verdaguer. Esperança Guardiola, Jordi Mir i Jaume Ramon recordaren els seus parlaments els episodis principals de la vida de Verdaguer, insistit que les seves obres són “ un símbol permanent de fidelitat a la nostra llengua i a la nostra terra”.

En M. Aubin en nom de la vila i en Jaume Ramon en nom de la FEEC dipositaren una corona de llorer mentre la coral de Prats de Molló, dirigida per Jacques Celis, interpretava La Barretina, poesia que mossèn Cinto dedicava a la vila: “Sóc barretinaire de Prats de Molló…”

Monument a Verdaguer. Prats de Molló, 1995.

Es fa fer el tradicional dinar de germanor al Foyer Rural i cal esmentar l’actuació de grup Boutifanfare de Thuir.

Posteriorment, es fa poder fer el concert de les sis corals a l’església parroquial, les quals interpretaren cadascuna dues cançons a la glòria de les nostres muntanyes abans de reagrupar-se per oferir-nos tres obres mestres del seu repertori.

Hi participaren les següents corals; La Coral Núria de la UEC de Gràcia sota la direcció del mestre Josep Vila; Els Cantaires de la UEC de la UEC de Barcelona sota la direcció de Enric Aguado, Els Cantaires Muntanyencs del club Excursionista de Gràcia del Director Victor Barbé; la Coral La Barretina de Prats de Molló amb el mestre Jacques Celis, la Coral Catalunya del Grup GESPA sota la direcció del mestre Josep Maria Castelló; la Coral de la UES de la Unió Excursionista de Sabadell sota la direcció de Joan Auladell.

Culminà amb El Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, agafats de les mans, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 31a festa de la cançó de Muntanya.

Actuació Grup Boutifanfare de Thuir a la 31a Festa de la Cançó de Muntanya
31a Festa de la Cançó de Muntanya, l’alcalde M. Aubin Roca, donant la benvinguda.