FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

30a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Aquest any tenia lloc la trentena Renovació, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí amb motiu del seu cinquantenari. L’estructura que es va triar va ser la que ja s’havia fet habitual: visitar Prada de Conflent un cap de setmana i fer la Renovació a Montserrat el següent.

D’aquesta manera, el dia 20 de febrer s’anà al monestir de Cuixà en el claustre del qual s’encengué la Flama, fet nou fins al moment. Després hi hagué una missa i l’actuació de la coral Obrador Coral de Rubí. Finalment es féu l’ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, amb l’actuació de la mateixa coral.

A la tarda, la Flama arribava a Rubí, on era rebuda a l’Ajuntament per diferents entitats culturals. D’aquí, en cercavila, s’anà fins al Centre Excursionista, on les colles de diables de Rubí i de la Riera encengueren un foc.

Després d’un petit concert coral a càrrec del Cor Unió Rubinenca i del Cor Jove de Rubí, la Flama va quedar dipositada a la sala d’actes del centre, custodiada pels gegants de Rubí. Durant aquella setmana es pogué visitar una exposició de diferents cartells de les trenta renovacions anteriors i assistir a una conferència sobre l’estat passat, present i futur de la nostra llengua.

El dia 27, dissabte al vespre, la Flama sortia a peu fins a Montserrat acompanyada de nombroses persones. Al matí del diumenge, després de reunir-se els qui havien acompanyat la Flama i els qui havien anat a Montserrat amb autocar, la Flama entrà al monestir acompanyada de la Colla Geganters de Rubí. Després dels actes protocol·laris, hi hagué l’actuació de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, el Foment de la Sardana, la Colla Geganters de Rubí i els Castellers de Rubí.

Cartell de la 30a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana