FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Els Centpeus de Vallmoll, Associació Cultural
Foto: Els Centpeus de Vallmoll, Associació Cultural

Agenda / Activitats

2n Concurs fotogràfic – Els Centpeus de Vallmoll

BASES 2n CONCURS FOTOGRÀFIC – ELS CENTPEUS

OBJECTIUS
El concurs de fotografia d’Els Centpeus de Vallmoll, Associació Cultural vol fomentar la pràctica de la fotografia en tots els seus vessants però d’una manera molt especial la fotografia de la natura, de la muntanya i de les activitats que són pròpies de la nostra entitat.

PARTICIPANTS
La inscripció és gratuïta i oberta a qualsevol persona, aficionada o professional, excepte els responsables de l’organització del concurs.

TEMÀTICA
El tema general d’aquest concurs es la fotografia de muntanya amb tots els seus aspectes, humans, esportius, etc.

CATEGORIES

A. Millor fotografia de muntanya: Es podrà participar amb totes les fotografies relacionades amb la muntanya i el seu entorn humà i/o natural, així com tota l’activitat excursionista i les pràctiques esportives relacionades.
B. Millor fotografia de fauna i flora: fotografies en les quals els animals o les plantes siguin els protagonistes indiscutibles.
C. Premi especial “Els Centpeus”: només podran participar en aquesta categoria, les sòcies i socis de l’Associació, que no hagin estat premiats en cap de les categories anteriors, seran fotografies relacionades amb les activitats i sortides organitzades per la nostra entitat.

ADMISSIÓ
El termini comença el 20 de setembre de 2022 i acaba el 20 de novembre de 2022.

INSCRIPCIÓ
Cal que envieu les vostres fotografies mitjançant el formulari.

INSTRUCCIONS I NORMATIVA
• El nom de les fotografies ha de començar per la lletra corresponent a la categoria en la qual es vol participar seguida del pseudònim de l’autor. La resta del nom de l’arxiu es lliure.
• En el cos del missatge cal que hi indiqueu el vostre nom, el vostre pseudònim, un telèfon de contacte i la vostra adreça postal. A més, per a cada fotografia que presenteu, caldrà que indiqueu el nom de l’arxiu i el títol de la fotografia (Exemples ANNEX 1).
• Cada participant podrà presentar un màxim de tres obres, per categoria, i podrà optar a un premi en cada una d’elles. Cada fotografia només podrà presentar-se en una categoria. Les fotografies han de ser inèdites i no han d’haver estat guardonades en altres concursos. Podeu enviar els vostres dubtes a l’adreça de correu electrònic del concurs: concurs@elscentpeusvallmoll.cat
• Cada participant només podrà guanyar un dels premis d’una sola categoria.

FORMAT
Les fotografies s’han de presentar en format JPG amb una mida mínima de 3 .000 píxels pel costat més llarg i un pes màxim de fitxer de 9 MB.

S’admeten fotografies en color i en blanc i negre, amb totes les seves variants.

DRETS D’AUTOR
Els autors són els únics propietaris dels drets de les seves fotografies i només cedeixen els drets d’exhibició i publicació de les imatges que presenten per temes relacionats amb aquest concurs i les exposicions d’aniversaris, que l’entitat cregui oportunes.

PREMIS

A. Millor fotografia de muntanya Obert a tothom (1er i 2n classificat)
1er Classificat – 75€ en metàl·lic + Dinar per a 2 persones al Restaurant EL Molí de Cornudella de Montsant + val de compra, valorat en 100€, per un dels establiments d’alimentació adherits de Vallmoll.

2n classificat – 50€ en metàl·lic + Dinar o Sopar per a dues persones al Restaurant l’Àncora del Serrallo + Val valorat en 50€, per un dels establiments de restauració adherits de Vallmoll.

B. Millor fotografia de flora i fauna Obert a tothom (1er i 2n classificat)
1er Classificat – 75€ en metàl·lic + Dinar per a 2 persones al Restaurant EL Molí de Cornudella de Montsant + val de compra, valorat en 100€, per un dels establiments d’alimentació adherits de Vallmoll.

2n classificat – 50€ en metàl·lic + Dinar o Sopar per a dues persones al Restaurant l’Àncora del Serrallo + Val valorat en 50€, per un dels establiments de restauració adherits de Vallmoll.

C. Premi especial “Els Centpeus de Vallmoll”, exclusiu per les sòcies/socis de l’entitat
1er i únic Classificat 150€ + Dinar o Sopar per a dues persones al Restaurant l’Àncora del Serrallo + Val de compra, valorat en 100€, per un dels establiments d’alimentació adherits de Vallmoll + Val valorat en 50€, per un dels establiments de restauració adherits de Vallmoll.

CALENDARI DEL CONCURS FOTOGRÀFIC
• Fi del termini d’admissió: diumenge, 20 de novembre de 2022 a les 23.59h.
• Jurat: dijous, 4 de desembre de 2022.
• Veredicte i lliurament de premis: diumenge, 19 de desembre de 2022. (Dinar Nadal)
• Exposició: del 20 de desembre de 2022 al 31 de gener de 2023

Data límit de lliurament de fotografies, divendres 20 de novembre de 2022 a les 23.59h

JURAT
El jurat estarà format per persones de reconeguda vàlua en el món fotogràfic i coneixedors de la muntanya i per un representant d’Els Centpeus de Vallmoll, Associació Cultural, que actuarà de secretaria/i, amb veu i sense vot. El seu veredicte serà inapel·lable.

El nom dels membres del jurat es farà públic el dia del lliurament dels premis. El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis. El jurat podrà resoldre qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases, i serà inapel·lable.

VEREDICTE i EXPOSICIÓ
El Veredicte és farà el diumenge 19 de desembre de 2022 coincidint amb el dinar de Nadal i festa final de temporada de l’entitat i l’acte d’inauguració de l’exposició de les fotografies guanyadores del concurs.

Hi haurà 15 dies per presentar al·legacions.

EXPOSICIÓ
Un dels objectius d’aquest concurs, és organitzar una exposició amb les fotografies guanyadores de cadascú de les categories i premis. Aquesta exposició s’ubicarà al Restaurant El Pilar d’en Joan.

OBRES PREMIADES
Els Centpeus de Vallmoll, Associació Cultural i els autors en cediran els seus drets, per tal de reproduir les imatges en les activitats pròpies de l’entitat, els autors sempre seran citats. En cas de ser fotografia digital, s’entregarà una còpia de les obres premiades.

RESPONSABILITATS
Els participants es responsabilitzaran que no hi hagi drets de tercers en les obres presentades i que no es puguin fer reclamacions per drets d’imatge. També es responsabilitzaran de les reclamacions que puguin presentar les entitats de drets de la propietat intel·lectual, a les quals els participants poden estar adscrits.

PARTICIPACIÓ
La participació en aquest concurs fotogràfic pressuposa l’acceptació d’aquestes bases.

MODIFICACIONS DE LES BASES
L’organització del concurs es reserva el dret de modificar qualsevol base d’aquesta convocatòria, especialment les referents a les dates de l’exposició i del veredicte. En tot cas, qualsevol modificació s’avisaria amb antelació via web de l’entitat: www.elscentpeusvallmoll.cat