FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

29è Aplec Excursionista dels Països Catalans

El Centre Excursionista d’Ontinyent, en motiu del seu 50è aniversari, va organitzar el 29è Aplec Excursionista dels Països Catalans, del 28 d’octubre a l’1 de novembre de l’any 2005, en el poliesportiu de la ciutat d’Ontinyent, centre comarcal de la Vall d’Albaida, una de les comarques interiors del País Valencià, un encontre, que any rere any ofereix l’oportunitat als excursionistes de parla catalana de retrobar-se per fomentar l’apropament i conèixer les muntanyes i pobles de l’entorn on se celebra.

L’oferta, esportiva, cultural i lúdica, d’aquell any era força extensa i variada: onze excursions amb recorreguts per totes les serres que envolten la Vall d’Albaida, entre elles la Mariola i el Benicadell, una sortida d’escalada, set visites a indrets d’interès natural i pobles de la comarca, cinc projeccions d’audiovisual d’interès geogràfic i històric tant de la comarca com del País Valencià, tres conferències, recital poètic, concert de música antiga, activitats adreçades als més petits, teatre d’humor, a més de concerts de rock i de música tradicional, una activitat frenètica que ompliren els cinc dies que durà la trobada.

En l’acte inaugural de l’Aplec, el Grup de Danses “Cardaors” va oferir un conjunt de balls tradicionals del País Valencià. I en la cloenda actuaren els grups de balls tradicionals d’Ontinyent: els Cavallets, la Veta i els Arquets, a més del Grup de Danses “Les Comarques”. L’alcalde d’Ontinyent, Manuel Reguart, s’adreçà als excursionistes en l’acte inaugural. El recolzament de l’Ajuntament d’Ontinyent fou decisiva per a la celebració d’aquests Aplec.

La participació va arribar a quasi set-cents excursionistes del País Valencià, les Illes, Catalunya Nord i el Principat. D’aquests quasi dos-cents eren d’entitats de Catalunya.

Cal remarcar l’èxit assolit, tant de participació com en l’organització dels actes i excursions. Doncs més de set-cents excursionistes participaren.

Cartell 29è Aplec excursionista dels Països Catalans