FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

28è Aplec Excursionista dels Països Catalans

L’any 2004 es va celebrar el 28è Aplec Excursionista dels Països Catalans, els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, a la localitat de Sant Pau de Segúries (Ripollès).

La participació va ser força nombrosa, amb 810 inscrits vinguts del País Valencià, la Catalunya Nord, Ses Illes i del Principat. I més de 1.100 participants.

Van oferir un programa farcit d’activitats que ompliren els dies que va durar la trobada. Vint-i-vuit excursions, des de curtes caminades fins a travessies d’alta muntanya, activitats d’escalada i espeleologia, bicicleta de muntanya o rutes d’interès botànic. Dins del bloc d’activitats culturals cal destacar sis projeccions, tallers de dansa, de massatge, de riure, concert de música tradicional, actuació de grups de danses i tres exposicions. I pel que fa als actes lúdics, un grup de grallers, una desfilada per tot el poble de les colles geganteres de la comarca del Ripollès, l’actuació cada nit d’un grup musical, com també les activitats dedicades als infants.

L’acte d’inauguració va ser obert per les colles geganteres de Sant Pau de Segúries, Ogassa, Ripoll, Vilallonga de Ter, Colònia Estevenell i Sant Joan de les Abadesses, i va comptar amb la presència del Director General de l’Esport Sr. Ignasi Doñate, la presidenta del Consell Comarcal del Ripollès Sra. Josefina del Pozo, l’alcalde de Sant Pau de Segúries el Sr. Joan Solà, el president de la FEEC Sr. Anton Fontdevila, el president del CEC Sr. Enric Nosàs i el coordinador dels Aplecs Sr. Francesc Beato.

L’entorn de Sant Pau de Segúries donava peu a poder dur a terme les activitats previstes: espeleologia, escalada, sortides d’alta muntanya, senderisme, visites culturals. Com a novetat en aquest Aplec es van organitzar activitats infantils i tallers.

Cada nit hi havia alguna actuació musical: concert amb el Grup Randellaires, ball de muntanya amb el grup Les Violines, grup de danses de l’Om i el ball de castanyada amb el Duet Juvi.

Es van realitzar la majoria de les activitats previstes donat que la meteorologia va acompanyar, tret de les nits que va fer presència la pluja i les excursions per les rodalies de Núria que van haver de ser suspeses per la gran quantitat de neu caiguda dissabte a la nit i la boira present durant tot el diumenge. Es va fer una excursió per la “Via Romana” i posteriorment dinar al poliesportiu del poble, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Pau de Segúries que celebrava la XI Caminada Popular.

A l’assemblea d’entitats, a la qual va ser present el vicepresident primer de la FEEC Sr. Francesc Guillamon, es va agrair el ressò informatiu de l’Aplec a través de la pàgina web de la FEEC i la col·laboració de tothom.

L’acte de cloenda va ser amenitzat per la colla castellera els Xerrics d’Olot i els grup de grallers de Sant Pau de Segúries i es va fer entrega de la bandera de l’Aplec al Centre Excursionista d’Ontinyent.

Es va decidir donar l’organització del proper Aplec al Centre Excursionista d’Ontinyent ja que el va sol·licitar com un dels actes per celebrar el seu 50è aniversari, tot i que, segons el cicle, el següent Aplec corresponia a la Catalunya Nord.

Cartell 28è aplec Excursionista dels Països Catalans