FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

28a Festa de la Cançó de Muntanya

Els Cantaires de la UEC, de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, van ser els organitzadors de la 28a Festa de la Cançó de Muntanya, que es va dur a terme el dia 31 de maig de 1992 a la històrica vila de Sant Joan de les Abadesses.

A primeres hores del matí anaven arribant a Sant Joan de les Abadesses els membres de les corals participants i els excursionistes, augmentant al població a unes 700 persones.

A mesura que feien cap al monestir eren obsequiats pels organitzadors amb un refrigeri típic de la zona i el llibre “Elisard Sala, l’obra d’un músic poeta”, XXVI Premi Sant Bernat, original de Ramon i Morros, editat per l’Arxiu Bibliogràfic de la UEC reproduint en facsímils sis cançoners del compositor, amb el patrocini de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la FEEC.

La 28a festa de la Cançó de muntanya va ser un èxit de programació; a les 12, es va celebrar la missa solemne, cantada per totes les corals assistents. A la plaça de l’Abadessa Emma, es va donar la benvinguda per part de l’alcalde de la vila, i es lliurà a mestres i corals un record de la diada.

També en aquella ocasió es va adreçar als participants, en Martínez Massó que era el president de la FEEC, feia 28 anys quan es va donar origen la Festa de la Cançó de Muntanya a Hostalric, seguidament el vicepresident de la FEEC, en Joan Rodés va tancar l’acte de presentació amb un discurs d’agraïment en el qual va ressaltar que la festa era un testimoni de la constància de mestres, cantaires i excursionistes a preservar en anys difícils les essències de la identitat nacional.

Totes les corals de conjunt segellaren les seves paraules interpretant dues cançons de benvinguda.

Després, es va dur a terme, el dinar de germanor i els participants es van repartir per les viles de la vall, a continuació es va celebrar el Concert amb tota la solemnitat al Teatre del Centre.

Les corals participants foren en aquella ocasió: Petites Cantaires Muntanyencs i Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia, sota la direcció de Víctor Barbé. La Coral del CEC, del centre Excursionista de Catalunya amb la directora Eva Martínez. Cantaires de la UEC, de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona direcció d’Enric Aguado. La coral de la UES de la Unió Excursionista de Sabadell, sota el mestre Joan Auladell. La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia sota la direcció de Josep Vila. I, per últim, la Schola Choral del Santíssim Misteri de Sant Joan de les Abadesses, amb la direcció de Marcel Miquel.

La darrera cançó que fou interpretada per totes les corals de conjunt va ser la Cançó del Mestre Jan, de la farga de Sant Joan, dedicada a la població que els havia acollit.

Es va tancar la diada, com es ja costum, amb el cant dels Adéus, interpretat a l’uníson per totes corals que omplien el teatre.

Cartell 28a Festa de la Cançó de Muntanya