FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

25è Aplec Excursionista dels Països Catalans

La Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, va ser l’encarregada d’organitzar el 25è Aplec Excursionista dels Països Catalans, que es va celebrar a la vila de Prades (Baix Camp) els dies 12, 13 i 14 d’octubre de 2001.

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans està considerat com la festa major de l’excursionisme. I aquell any es celebrava el seu 25è aniversari, i per això el va tornar a organitzar el Centre de Lectura, entitat que ja es va encarregar del primer.

Era el 15 de maig del 1977 i la Secció Excursionista del Centre de Lectura commemorava el seu 75è aniversari. Amb aquell primer aplec al tossal dels Tres Reis (Fredes), l’organització volgué reinstaurar la voluntat de les entitats de donar continuïtat als aplecs excursionistes de les comarques tarragonines, creats a partir de l’any 1928 i estroncats a partir del 1936, fent extensiva la trobada a tots els excursionistes dels Països Catalans.

Ara, passats vint-i-cinc anys, era gairebé una obligació moral per a la Secció Excursionista fer-se càrrec d’organitzar-ne la seva edició.

Per la Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, constituïa un acte més en la celebració del seu centenari. Hi van assistir 477 excursionistes, vinguts de la Catalunya Nord, del País Valencià, de les Illes i del Principat.

Es varen poder dur a terme totes les activitats previstes al programa; visites culturals, excursions i concerts de la nit, activitats que varen comptar amb una participació molt nombrosa. Malauradament, la climatologia no va acompanyar gaire i el dissabte, des de primera hora fins ben passat el migdia, la pluja va fer acte de presència.

A l’assemblea de delegats es va informar del proper Aplec, que es celebraria a les serres de Llevant (municipi d’Artà) a Mallorca. Els responsables de l’organització quedaria doncs a mans de la Unió Excursionista de Mallorca i el grup Tramuntana, de Manacor.

La bandera amb el logotip de l’Aplec.