FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

24è Aplec Excursionista dels Països Catalans

Com cada any l’Aplec Excursionista dels Països Catalans va ser fidel a l’objectiu que es va marcar  feia vint-i-quatre anys, que no és altre que l’’apropament dels excursionistes de totes les terres de parla catalana.

L’any 2000 la cita va ser a la Tor de Querol, a la Cerdanya, els dies 12, 13, 14 i 15 d’octubre, i l’entitat organitzadora, el Grup Pirinenc Excursionista Nord-Català, que és l’entitat que ho ha organitzat  cada cop que s’ha fet a les comarques del nord de Catalunya, però aquesta vegada va ser amb la col·laboració del Grup Excursionista Cerdanya i la participació de cinc entitats excursionistes de Catalunya Nord, tot un èxit per ais organitzadors.

Un seguit d’activitats ompliren els tres dies. Es van organitzar set excursions de diferents nivells, tres visites culturals i quatre xerrades, en que es va parlar entre altres temes, de natura, histories i excursions.

Es va realitzar la presentació del projecte del Pare Natural dels Pirineus Catalans, i d’altres d’aspectes culturals com un concert coral, i cada dia després del sopar, es va gaudir de  l’actuació de grups musicals i cantants tant catalans com occitans.

A tots els assistents, se’ls va oferir un opuscle, on, a més del programa d’actes, hi havia una sèrie d’articles de diferents aspectes de la Cerdanya. La trobada es va celebrar en el petit veïnat d’Iravals, on hi ha una ciutat de vacances, molt a prop de la Tor de Querol.

En la reunió de delegats, que és l’assemblea en què any rere any es decideixen totes les qüestions organitzatives dels aplecs, la Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus va presentar la proposta per a organitzar el següent Aplec, de l’any 2001, donat que aquesta veterana secció excursionista reusenca faria el seu centenari.

Quatre-cents vuitanta excursionistes del País Valencia, les illes, el Principat, Catalunya Nord  i Occitània participaren en aquest Aplec, dels quals cinquanta-cinc eren socis del Centre Excursionista de Catalunya.

Aquest XXIV Aplec va resultar un èxit del Grup Excursionista Nord Català, amb el qual va col·laborar el Grup Excursionista Cerdanya, i amb el suport de l’Ajuntament de la Tor de Querol, Région Languedoc – Roussillon, el Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Fédération Française de la Randonnée Pédestre, la Caixa d’Estalvis Llenguadoc – Rosselló i el Ministère de la Jeunesse et des Sports – Direction Départementale de la Jeunesse et des Sports.

Cartell del 24è Aplec Excursionista dels Països Catalans