FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

23a Festa de la Cançó de Muntanya

El Club Excursionista de Gràcia va ser l’organitzador de la 23a festa de la cançó de Muntanya, el dia 31 de maig de 1987 a Santa Coloma de Queralt, de la trobada anual de corals excursionistes.

Organitzada pels Cantaires Muntanyencs amb motiu del 65è aniversari del Club Excta. de Gràcia, i en aquella ocasió també es va retre homenatge. Aquesta diada va ser organitzada conjuntament amb la FEEC i l’ajuntament de la vila.

A primera hora es va fer l’acollida i recepció dels cantaires i acompanyants. Seguida d’una missa a l’església parroquial de Santa Maria, amb la interpretació en comú de Vine Deu Creador de J.S. Bach, l’Ave Maria d’Arcadell, Vos sou Senyor de J.S. Bach, Deu lloat per la natura de Beethoven, la Missa dels excursionistes del mestre Elisard Sala entre moltes altres cançons de muntanya.

A les 13 h es va fer la presentació oficial de la festa a la plaça de l’ajuntament, amb els parlaments de Francesc del Rey, president dels Cantaires Muntanyencs, Enric Ripoll president del Club Excursionista de Gràcia, Eduard Escartín, secretari de la FEEC i Josep Ma. Riba l’alcalde de Santa Coloma de Queralt.

Tot seguit, es feren entrega de les places commemoratives als mestres i presidents de les corals, presents cedits per l’ajuntament, cantaires Muntanyencs i l’Orfeó de Santa Coloma. Les corals interpretaren conjuntament: El Rossinyol de Pérez Moya, i, el Concert de W. Geisser. En el decurs del temps lliure es va fer una visita pel principals monuments de la vila (castell de la casa comtal de Queralt, la font de les Canelles o el Santuari de Santa Maria de Belloc, entre d’altres).

Després del dinar de germanor i d’una magnífica passejada per les muralles, es va celebrà la reunió de presidents i directors de corals. Seguidament, es va fer el concert a l’església Parroquial de Santa Maria, en la qual intervingueren les corals següents: Petits Cantaires Muntanyencs del CE de Gràcia, sota la direcció del Mestre Victor Barbé; l’Orfeó Infantil de Santa Coloma de Queralt amb el mestre Joana Mas i Pijoan; Cantaires de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya sota la direcció del mestre Enric Aguadó; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell amb el mestre Joan Auladell; la Coral Núria  la Unió excta. de Catalunya Gràcia dirigida pel mestre Josep vila; la Coral Sant Cugat del Club Muntanyenc Sant Cugat del mestre Josep Farré; els Cantaires Muntanyencs del Club Excta. de Gràcia sota la direcció del mestre Josep Vila; el Grup Rimaia del Club excta. de Gràcia amb el mestre Victor Barbé; la Coral del Centre Excursionista de Catalunya amb la direcció de Montserrat Llorens i l’Orfeó Santa Coloma de Santa Coloma de Queralt amb l’Enric Codinachs al capdavant.

Totes els grups corals van cantar dues cançons cadascun d’ells i seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables; La Font d’Antoni Pérez Simó, Signore de la Cime de G. De Marzi, i l’Empordà d’Enric Morera; sota la magnífica direcció del mestre Josep Vila.

Després d’un extens i encertat recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per finalitzada la 23a festa de la cançó de Muntanya.