FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

16a Ensenya d’Or – Sr. Sebastià Figuerola Ferré

Sebastià Figuerola Ferré (Secció de Muntanya de l’AAEET de Valls) Figuerola fou un dels pioners de l’escalada en terres tarragonines que ha transmès generació rere generació la seva passió vertical.

L’AAEET Valls va proposar a la Federació Catalana que Figuerola fos homenatjat amb aquesta insígnia d’or i tot i que hi havia dues candidatures més, finalment en una votació a Barcelona es va decidir que per trajectòria el vallenc havia de rebre aquesta condecoració.

Dins de la XVI Festa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya se li ha fet entrega d’aquesta merescuda insígnia d’or.

Va començar a fer muntanyisme perquè li agradava, doncs els seus orígens., van ser anant a Miramar, Torre del Petrol, la Riba…on  va començar la seva activitat muntanyenca els diumenges a les tardes, l’única estona que tenia lliure per dedicar-se a la que seria la seva afició de per vida. I els dies de festa podia fer excursions més llargues i anava fins a Prades, La seva afició va començar de ben jove, abans de la Guerra Civil i va ser després de la Guerra quan es va adherir a la secció de Muntanyisme de l’AAEET i va començar a fer diverses excursions de més recorregut i de més nivell amb gent diversa de Valls.

Sebastià Figuerola ha escalat infinitat de muntanyes, des dels Pirineus, Alps, els Pics d’Europa, el Mont-blanc, Montserrat….A part de l’excursionisme també va ser un dels pioners de la província en passar-se a l’esquí i també de l’escalada.

De fet, té registrades les sortides que va realitzar des del 1941 al 1984. Va practicar el seu passatemps preferit fins que les forces el van aguantar, ja que fins ben entrat els 60 anys encara va realitzar alguna que altra sortida. Per exemple al 1984 va ascendir al Feixar dels Pirineus amb els seus fills i filles. I encara ja entrat als 70 anys d’edat va realitzar alguna excursió en senders com el Port de Basseit, demostrant que és i ha estat tot un referent dins de la secció de muntanyisme de l’AAEET i de Valls i província de Tarragona.

Andreu Garcia, president de l’AAEET, declarava que “és un orgull molt gran. Molta gent que fa muntanyisme va començar amb ell i tots hem estat d’acord en que se li havia de fer entrega de la insígnia d’or.”

I ell va manifestar a la festa que aquest reconeixement significava “un premi a la meva trajectòria, una constància de fer el que més m’agradava.”

Ensenya d’Or per la seva trajectòria dins d’aquesta secció esportiva de Valls on ha estat vinculat més de 50 anys i per la seva dedicació en l’àmbit excursionista.