FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

15a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya i els Cantaires de la UEC van ser els organitzadors, de la 15a festa de la Cançó de Muntanya, el dia 27 de maig de 1979 a Mataró, cap de la comarca del maresme de la trobada anual de les corals excursionistes.

Com ja és tradicional, a les onze del matí, totes les corals participants interpretaren a l’església de Santa Anna la Missa dels Excursionistes del mestre Elisard Sala, l’Ave Maria de T. L. Victòria,  Deu lloat per la natura de Beethoven entre d’altres, acompanyats per l’organista Víctor Barber.

Tot seguit es dirigiren al parc municipal, on el regidor Antoni Segarra els donà la benvinguda, Joan Bausà, president dels cantaires de la UEC, glossà els vint-i-cinc anys de la seva formació, prengueren la paraula en nom de la UEC Mataró en J. Benaiges i del Consell General de la UEC el seu president Josep Beltran, s’oferiren uns records de la Diada a les corals i els seus directors, i tot plegat finalitzà amb la intervenció de Jaume Ramon i Morros, en nom de la FEEC i amb una interpretació de conjunt de totes les corals d’obres del seu repertori.

A dos quarts de quatre i en el local de la UEC de Mataró, se celebrà la reunió anual de presidents i mestres de les corals participants, en la qual es va decidir que l’any vinent organitzaria la festa la Coral Núria de la UEC, i es va acordar fer-ne més reunions de les Corals a fi de millors agermanaments entre elles.

A les cinc de la tarda, a l’esplanada davant el convent de les Caputxines, s’oferí un concert amb el següent programa: Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia amb el mestre Josep Vila, interpretà Prenem les motxilles de Reinhald Schaas. L’ase del rector (pop. Catalana) i el Cucut. Seguidament, els Cantaires de la UEC, de la Unió Excursionista de Catalunya-Barcelona sota la direcció del director Enric Aguado, que interpretaren Oiup! Ah! (popular russa) de S. Yaroff i Avui la mar no matineja d’Elisard Sala. La Coral Elisard Sala, va ser la següent, amb el director Jordi Forés, que cantaren Per tu jo cantaria de M. Meystre i W.R. Willisegger i O ma bella aurora de César Geoffray.  La coral Eswetia faria la seva interpretació sota la direcció del mestre Immaculada Serra i Fabregat. Amb el Cant de vesprada i d’adéu (pop. Alemanya) i Amor, dansem de Guy Plerienet. Els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia del director de Josep Vila, fent les interpretacions, La filla del marxant de M. Oltra i La gent de fora de Canteloube. La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya-Gràcia del director Josep vila, va cantar L’hereu Riera de J. Cumellas Ribó i La cançó nostra de E. Morera. Per últim, la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell sota la direcció del mestre Joan Auladell, va interpretar l’Amistat i rialles de F. Giardini i El caçador d’Othegraven.

Quan va acabar el concert individual seguiren les interpretacions de conjunt amb cançons com Flabiol de pastor, Foc de campament, La cançó del vell pastor, La núvia blanca, entre d’altres.

Cal remarcar en aquesta edició per primera vegada de la Coral Eswèrtia del Centre Excursionista de la comarca del Bages de Manresa sota la direcció de Immaculada Serra.

Cartell 15a Festa de la Cançó de Muntanya