FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

12a Festa de la Cançó de Muntanya

El Centre Excursionista de Catalunya amb motiu del Centenari va ser l’organitzador de la 12a festa de la cançó de Muntanya, el dia 16 de maig de 1976 a la vila de Besalú (Garrotxa), de la trobada anual de corals excursionistes.

Hi van participar nou grups coral, als quals va afegir-se, al concert de la tarda un altre grup, el Conjunt de Vent de la cobla Jovenívola, de l’escolania-coral de Sant Agustí, que juntament amb la Coral Garbí, eren els dos grups més representatius de “Pueri Cantores” amb què comptava la ciutat de Sabadell.

Ja al matí, es va fer la missa cantada dels excursionistes a l’església de Sant Pere, en la qual van assistir tots els grups corals assistents a la festa.

A la sortida, i a la plaça porxada, es van fer les presentacions oficials i es va donar la medalla del Centenari a totes les corals, com a prova de germanor i amb els parlaments de l’alcalde de la vila i del president de la FEEC.

El concert de la tarda, hi van participar primer les corals individualment amb cançons molt variades que van sorprendre per l’harmonització de diverses veus, i després es va fer un recital conjunt. Hi actuaren l’Agrupació Vocal de Besalú dirigida pel mestre J.Mª Bessols, la Coral del Club Muntanyenc, de Sant Cugat del Vallès dirigida per Xavier Azqueta, els Cantaires Muntanyencs i els Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia i la Coral Núria de la UEC, grups tots ells dirigits pel mestre Josep Vila, la Coral de la Unió Excursionista Sabadell sota la direcció de Joan Auladell, la Coral Excursionista Elisard Sala de la UEC, dirigida per Jordi Forés, els Cantaires de la UEC amb l’actuació de Rossend Olivella a l’harmònica, i dirigida pel mestre Enric Aguado, i , per últim la Coral del Centre Excursionista de Catalunya, sota la direcció d’Edmon Colomer, que cantà aquest concert amb èxit i amb el Cant de la Senyera.

Després, els grups van interpretar conjuntament, acompanyats pel conjunt de vent de la cobla, diverses cançons : Muntanyes regalades (J. Auladell); Els contrabandistes (J.Vila); Roseret del Rosselló (J.Vila); Mestre Jan (J. Forés); Muntanyes del Canigó (X. Azqueta); o l’Empordà entre d’altres, que posà punt i final a la magnífica vetllada.

La festa va segellar-se, a la plaça exterior de l’església, on totes les corals, cantaires i assistents entonaren conjuntament el Cant dels Adéus que com sempre, resultà força emotiu i així es va donar per acabada la 12a festa de la cançó de Muntanya.

Programa de la 12a Festa de la Cançó de Muntanya