FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

11a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya va ser l’organitzadora de la 11a festa de la cançó de Muntanya, el dia 11 de maig de 1975 a Berga, de la trobada anual de corals excursionistes.

Es va fer la recepció després d’una nit amb molta pluja, a l’entrada del Santuari de la Mare de Déu de Queralt, patrona de Berga, de prop d’un miler de cantaires i acompanyants.

S’inicià la festa amb la celebració de la missa amb la interpretació de la Missa dels Excursionistes d’Elisard Sala  i d’altres composicions polifòniques pel conjunt de totes les corals assistents.

Posteriorment, a la plaça del Santuari es va oferir un petit concert de salutació. Prengueren la paraula el Sr. Coll, president delegat de la Delegació de Collblanc de la Unió Excursionista de Catalunya, la qual celebrava el seu 25è aniversari. També va haver-hi temps per escoltar   la salutació del president de la UEC, Òscar ferrer i Pla on demanava tornar als orígens i qui va fer un petit inventari de totes les festes fins el principi d’aquella segona dècada. Després, va ser el torn del Sr. Huch, ponent de cultura de l’ajuntament de Berga, que va donar la benvinguda n nom de la ciutat i va obsequiar a totes les corals amb un record de la diada.

Tancà els parlaments el vicepresident de la Federació Catalana de Muntanyisme (FCM)  Alexandre Marcet, el qual va agraí i felicità de l’èxit del concurs de cançons, Premi Elisard sala, que patrocinava i convocava la federació.

Tot seguit es va fer la reunió de presidents de les entitats i de les corals que hi participaven, així com, els mestres directors, on es va decidir quines entitats organitzarien les properes festes. Per unanimitat acordaren per l’any següent que fos El Centre Excursionista de Gràcia.

A la tarda, i a l’església de Sant Francesc de la ciutat de Berga, es va celebrar el concert, on cada coral va interpretar dues cançons del seu repertori i tot seguit, totes juntes van interpretar sis cançons, la darrera de les quals va ser l’estrena de la cançó guanyadora del Primer Premi Elisard Sala, titulada Fem Camí, música de Josep Guinart i lletra de Pere Casan. Que va ser llargament aplaudida.

Hi participaren les següents corals, Cantaires de la UEC, de la Unió Excursionista de Catalunya sota la direcció del mestre Enric Aguado; els Cantaires Muntanyencs i els Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia, amb el mestre Josep Vila; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell del mestre Josep Auladell; Coral del Centre Excursionista de Catalunya sota la direcció d’Edmon Colomer; la Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya amb el mestre director Josep vila; l’Orfeó Berguedà amb la direcció de Martí Just i la Coral Elisard Sala de la Unió Excursionista de Catalunya amb el reconegut Jordi Forés.

Després d’un extens i lluït recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 11a festa de la cançó de Muntanya.

Concert de salutació a a plaça del Santuari de Queralt
Alexandre Marcet, vicepresident de la FCM, Óscar Ferrer i Pla, president de la UEC presidint amb el ponent de cultura de Berga l’acte de salutació
Programa de la 11a Festa de la Cançó de Muntanya