FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

11a Ensenya d’Or – Sr. Josep Beltran i Vilavert

5 de març 2005

Unió Excta. de Catalunya d'Olesa de Montserrat

Josep Beltran i Vilavert (UEC Mataró). S’inicià al Centre Atlètic Laietània, on practicà l’excursionisme i l’atletisme. El 1935 fou un dels fundadors de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC). El 1967 esdevingué president de la UEC de Mataró i, sota el seu mandat, es reactivaren les seccions d’esquí, d’alta muntanya i escalada, de fotografia i cinema. El 1976 fou nomenat president del Consell General de la UEC i, posteriorment, president d’honor de la UEC de Mataró. Fou també president del Club Nàutic de Mataró (1970-78). Rebé la medalla de plata de la Federació Espanyola de Muntanyisme i la medalla de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya.

L’any 2009, Beltran va rebre un emotiu homenatge amb motiu del seu 90è aniversari, que va omplir saló de cristall de l’Hotel Ciutat de Mataró. Josep Beltran va ser cap de llista per CiU l’any 1983, i va estar durant dos mandats a l’Ajuntament de Mataró. Beltran, membre fundador del Club Nàutic, va ser un dels grans defensors de la construcció d’un port a Mataró.

Josep Beltran va estar sempre molt vinculat al món de la cultura i l’esport. Va ser president de la Unió Excursionista de Catalunya a Mataró i també va presidir el Consell General de la UEC a Catalunya. Gran aficionat a la neu, va ser un dels impulsors de la popularització de l’esquí entre els mataronins, organitzant sortides de la UEC amb autocar i cursets d’esquí a La Molina.

 Ensenya d’Or per la seva trajectòria i dedicació en l’àmbit excursionista i com a president del UEC Mataró on impulsà la secció infantil de muntanya.

Festa de la FEEC al 2003