FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

XI Trobada Senderista Transfronterera

Distància 10.7Km
Desnivell +215m

Llívia serà l’escenari de la XI Trobada Senderista Transfronterera

 

El municipi de Llívia (Cerdanya) serà l’escenari de l’onzena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, el diumenge 1 de setembre de 2024.

Enguany es variarà de format i es farà una caminada conjunta catalano-occitana organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Regional d’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP). Una caminada oberta a tothom que vol retre homenatge a la figura de Marià Morera, coordinador del Comitè Català de Senders de la FEEC que va morir sobtadament la passada tardor en un accident de muntanya i que va ser un dels principals promotors d’aquestes trobades. Una jornada que se celebra cada any i que va néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs (GR 10 i GR 11) mitjançant senders transfronterers.

La caminada d’enguany serà un recorregut circular de 10,7 quilòmetres i 215 metres de desnivell positiu que començarà i acabarà a Llívia, concretament al Parc de Sant Guillem d’aquesta localitat. Els participants es dirigiran cap a Ur, per a continuació iniciar un preciós tram que ressegueix la sèquia d’Ur. Posteriorment se seguirà fins gairebé entrar a Angostrina, per iniciar el darrer tram que en suau descens finalitzarà al Parc de Sant Guillem creuant abans el nucli de la bonica localitat de Llívia.

En finalitzar la caminada (sobre les 12:30 o les 13:00h) es farà un breu acte institucional al Parc de Sant Guillem i un dinar de pícnic al mateix parc. Cadascú s’ha de portar el seu menjar i beguda.

Per participar en aquesta activitat heu de realitzar la vostra inscripció abans del 27 d’agost a traves de la pàgina d’inscripcions del web de la FEEC (https://inscripcio.feec.cat/inscripcion/xi-trobada-senderista-transfronterera-dels-pirineus-feec-2024/)

 

Horaris de la jornada (1 de setembre de 2024)

8:45 h: trobada al Parc de Sant Guillem de Llívia (Cerdanya).

9:00 h: Inici de la caminada conjunta al parc.

12:30 – 13:00 h: final de la caminada al Parc de Sant Guillem i breu acte institucional. Posteriorment es farà un dinar de pícnic al mateix parc. Cadascú s’ha de portar el seu menjar i beguda.