FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

X Trobada Senderista Transfronterera

X Trobada Senderista Transfronterera FEEC 2023 al Coll Forcat.

El Coll Forcat serà l’escenari de la desena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus el diumenge 3 de setembre del 2023.

El Coll Forcat és una collada situada a 828,2 m alt a la carena de la Serra de l’Albera que separa el terme municipal de la Jonquera, a la comarca de l’Alt Empordà del comunal de l’Albera, a la del Vallespir, de la Catalunya del Nord. És a prop de l’extrem sud-est del terme de l’Albera i al nord del de la Jonquera. Queda al nord-est del Puig de Llobregat i al sud-oest del Puig dels Pinyers. En aquest coll hi ha la fita de frontera número 582: una creu esculpida i pintada en negre, amb el marc blanc que sol envoltar la creu i el número, en una roca plana horitzontal aïllada situada a 6 metres a ponent del camí.

La trobada organitzada per la FEEC i el Comité Régional de Randonnée Pédestre de l’Occitanie, de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada consistirà en una caminada que unirà el santuari de la Mare de Déu de Requesens, situat a la part de ponent del veïnat de Requesens (municipi de La Jonquera), resseguint el traçat d’un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell aproximat de 328 metres en 2,14 quilòmetres (només anada) on ens trobarem amb els companys del Comité Régional de Randonnée Pédestre de l’Occitanie, de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP).

Aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs i sumar esforços i posar en valor tota la feina realitzada així com futures actuacions.

Horaris de la jornada (3 de setembre de 2023):

  • 09:30 h: Trobada al santuari de la Mare de Déu de Requesens
  • 10:00 h: Inici de la caminada.
  • 12:00 h: Arribada al Coll Forcat i trobada amb els membres de la FFRP.
  • 12:30 h: Breu acte institucional i posterior baixada.

Us hi esperem!