FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: cordada
Foto: cordada

Agenda / Activitats

Vall de Salazar-Irati (Setmana Santa)

Aquesta Setmana Santa anem a les màgiques terres del Pirineu de Navarra, on la bellesa i el misteri estan garantits. És per això per aquest pont anem a la preciosa vall de Salazar.
Les seves fagedes són espectaculars. En aquesta època són plenes d’anemones i llueixen el verd intens i brillant de les fulles noves.
La primavera és un temps perfecte per visitar-lo, el bosc es vesteix de tots els colors del verd, i els rius, rierols i salts d’aigua van plens pel desglaç.
Els seus cims ens ofereixen vistes precioses i plenes de serenor, sobre un paisatge que com un enorme mosaic, alterna prats de pastura, boscos i camps.
A les nostres rutes descobrirem racons plens de màgia i bellesa, que de segur ens captivaran, cavalls en llibertat, recs d’aigua transparents, salts d’aigua, molses que ho cobreixen tot… boscos i monuments megalítics on ves a saber els rituals que s’han arribat a fer.
En definitiva, val la pena conèixer aquesta terra on la natura, la tradició i el misteri conformen una identitat a descobrir pas a pas.

Excursions previstes:

Dia 7 Santuari de Nuestra Señora de Muskilda

El primer dia viatjarem fins a Ochagavia, on estarem allotjats aquests dies.
De cases règies i tradicionals i travessada pel riu Salazar, és una de les poblacions més boniques del Pirineu navarrès i la més important de la vall.
Sortint d’Ochagavia farem una ruta circular que ens durà entre boscos fins al Santuari de Nuestra Señora de Muskilda. Una ermita preciosa del segle XII, un dels millors exponents de romànic de Navarra, on cada any se celebren diferents esdeveniments lligats a les tradicions més ancestrals d’aquestes valls i on es venera la imatge de la patrona de la població.
Situada a 1000 m d’altitud constitueix també un mirador esplèndid, sobre Ochagavia i els boscos i muntanyes que l’envolten.

Distància: 8 km
Desnivell: 324 m

Dia 8 Selva d’Irati

En aquesta excursió visitarem la Selva d’Irati, la segona de les fagedes més grans d’Europa després de la Selva Negra. A la tardor és plena de visitants, però en aquesta època podrem gaudir-la amb més tranquil·litat.
El bosc és impressionant, perquè a banda de la seva extensió té arbres antics de gran mida rierols i racons molt bonics.

Distància: 14 km
Desnivells: 350 m

Dia 9 Gorgues i passarel·la d’Holtzarte

Aquest dia ens internem al País Basc francès i ho fem per visitar una zona molt bonica. Fagedes, gorgues i ponts penjants… un dia fantàstic.
Farem una ruta quasi circular que sortint del poble de Larrau ens portarà fins a la passarel·la d’Holtzarte. Un pont penjant (molt segur) que travessa el barranc d’Olhadibi. El lloc és impressionant en aquest punt aquest barranc s’ajunta amb el d’Holtzarte, sota els nostres peus 200 m de parets verticals ens separen del fons del barranc.
Tot el recorregut és preciós i amb molt bones vistes sobre aquest territori que combina prats d’un verd lluent, boscos i profunds barrancs tallats a la roca.

Distància: 15 km
Desnivell: 120 pujada i 450 de baixada

Dia 10 Serra d’Abodi i viatge de tornada a Barcelona

Excursió fàcil i amb grans vistes, recorrent part de la Serra d’Abodi.
L’excursió transcorre per la carena de la Serra, per prats i terreny obert, amb vistes impressionants sobre el territori que haurem visitat aquests dies.
Podrem veure diferents dolines i diversos dòlmens com el del ” Paso de las Alforjas“.

Distància: 13 km
Desnivell: 450 m

Tornada a Barcelona

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):
• sòcies: 170 €
• Sòcies 30*: 165 €
• Sòcies 60*: 160 €
• No sòcies: 175 €
* Sòcies 30 i 60= persones, sòcies que porten 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses:

Allotjament: dormirem en una casa de turisme rural en habitacions dobles. El preu final anirà en funció de quantes persones siguem. Calculem entre 75 i 100 € per persona tota l’estada, (no inclou esmorzar).

Els sopars: els farem a un restaurant de la zona que coneixem de fa anys: menú de 20 € dia, amb sopar molt bo i amb producte de proximitat.
Per tant, calculem aproximadament uns 150 € en total pels tres dies la mitja pensió per persona.

Transport: 48 € aprox.

Places limitades: per tal de garantir la plaça als allotjaments i la sortida recomanem que us apunteu com més aviat millor.