FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Travessa integral dels Pirineus 2n tram (Irati-Sallego)

Ja ha passat un any des que un grup de cordadenques i cordadencs es van proposar creuar els pirineus de Cap a Cap. Van sortir del Cap Higuer amb destinació Irati, i al cap de 8 dies i de múltiples aventures, anècdotes i molt molt companyerisme, ho van aconseguir. Va ser una experiència inoblidable!!!

Continuem la nostra aventura creuant els Pirineus des del País Basc fins al Cap de Creus, i ara ens toca començar la segona etapa, on sortirem d’Irati, una de les majors fagedes d’Europa, situada en terres navarreses, per acabar a Sallent de Gàllego, ja en terres aragoneses.

En aquesta segona etapa de la transpirinenca, viurem el canvi de caminar pel Pirineu Navarrès, amb boscos frondosos, petites poblacions plenes d’encant com Ochagavia, Isaba, etc. i el Pirineu Aragonès, on ja s’ensumen les cotes més altes, i uns paisatges, vegetació i llacs més típics d’alta muntanya (com l’Ibón d’Estanés o els d’Anayet) amb uns paratges espectaculars, on veurem pics com l’Ezcaurre, Anayet, o l’espectacular Midi d’Ossau.

Seran 7 dies plens d’aventures, de racons màgics, on gaudirem de la natura en estat pur, i on només haureu de carregar amb la motxilla del dia, ja que tindrem el suport de les furgonetes del club, que seran les que s’encarregaran de transportar tot l’equipatge del punt de sortida fins al punt d’arribada. I quan arribem de caminar, ens espera dutxa i sopar calents, als diferents albergs on anirem a dormir.

Hi ha algunes etapes que tenen 2 nivells de dificultat, on baixen els kilòmetres i/o el desnivell, per si algun dia voleu descansar i no forçar la màquina.

Si hi estàs interessat o interessada, posa’t en contacte amb nosaltres el més aviat possible, les places són molt limitades, i cal assegurar les reserves del refugis amb prou antelació.

Nivell: Mig

Etapes

Dia 1 (10 d’agost) IRATI – AZALEGI
Distància: 8,1 km
Desnivell: +350 m / -350 m

Dia 2 (11 d’agost) EMBALSE DE IRATI – OCHAGAVÍA
OPCIÓ A – Distància: 20 km (+600 m / -650 m)
OPCIÓ B – Distància: 15 km (+600 m / -400 m)

Dia 3 (12 d’agost) OCHAGAVÍA – ISABA
Distància: 20 km
Desnivell: +670 m / -780 m

Dia 4 (13 d’agost) ISABA – ZURIZA
OPCIÓ A – Distància: 17,5 km (+700 m / -250 m)
OPCIÓ B – Distància: 11 km (+550 m / -100 m)

Dia 5 (14 d’agost) ZURIZA – AGUASTUERTAS (opcional pic Chipeta Alto)
Distància: 15 km
Desnivell: +900 m / -750 m

Dia 6 (15 d’agost) AGUASTUERTAS – CANDANCHÚ
Distància: 18,5 km
Desnivell: +700 m /-500 m

Dia 7 (16 d’agost) CANDANCHÚ – FORMIGAL
Distància: 17 km
Desnivell: +800 m /-650 m

INSCRIPCIÓ OBERTA: Places molt limitades. Per tal d’assegurar-vos plaça a l’allotjament, recomanem que us inscriviu quan abans millor.