FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Travessa d’alta muntanya Parc de Sant Maurici (nivell mitjà)

Travessa d’alta muntanya Parc de Sant Maurici (nivell mitjà)

Al parc de Sant Maurici i Aigües Tortes no li calen presentacions, bonic pels quatre costats!
En aquesta excursió el travessarem de banda a banda per la seva vessant nord.

Activitat apta per a excursionistes amb nocions bàsiques de progressió per terreny nevat.

Programa:

Dia 7 d’abril: Arribada a la Vall d’Aran i caminada per la Vall de Ruda fins al refugi Saboredo Farem uns 500 metres de desnivell positiu en uns 5 kilòmetres. Només gaudir, ens ho prendrem amb calma, que estem de vacances. Un cop descarregats, farem una segona passejada pels llacs de la zona, que no arribarà als 200 metres de desnivell positiu… anar i tornar, un parell d’hores de seguir gaudint.

Dia 8: Començarem la jornada salvant els 400 metres de desnivell que ens separem del Tuc Gran de Sendrosa (2.703 m). Baixarem al coll del mateix nom i, si el temps acompanya, farem un recorregut espectacular per anar a trobar l’estany Obago i uns quants altres… serà per llacs! En total la jornada seran uns 10 kilòmetres i uns 600 metres de desnivell acumulat que ens portaran al refugi de Colomers, on passarem la nit.

Dia 9: La tercera jornada ens portarà a un dels cims emblemàtics d’aquesta part del parc, el Montardo. Malgrat que la seva alçada és modesta (2883 metres), la seva situació i forma el fan molt visible i alhora esdevé una talaia molt privilegiada per gaudir del paisatge circumdant. Abans d’arribar haurem de creuar el port de Caldes i de baixada el Port de Rius, que ens obre la porta cap al refugi de Restanca on passarem la darrera nit de travessa.

Dia 10: La jornada final serà la més llarga en recorregut, uns 13 kilòmetres, però el màxim que pujarem seran els 500 metres que hi ha de desnivell entre el refugi i el port de Mar. Avui coneixerem els dos llacs més grans de la zona, el de Mar i el Tort de rius. Si tot va bé a primera hora de la tarda estarem a la boca sud del Túnel de Viella, final de travessa.

Preu inscripcions (inclou organització i guiatge):

Sòcies: 220€

Sòcies 30*: 210€

Sòcies 60*: 200€

No sòcies: 230€

(*) Sòcies 30 i 60 = persones sòcies que porten 30 o 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada.

Altres despeses (es paguen in sito)

Refugis en règim de mitja pensió (dormir, sopar i esmorzar): uns 200€ (incloent-hi la part del guia)

Transports, uns 60€ aprox. (incloent-hi taxi de suport)