FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Travessa a les Dolomites

19 d'agost 2019 / 28 d'agost 2019

Preu A partir de 410 €

Situades al Nord d’Itàlia, les Dolomites, formen part de l’extensíssima serralada dels Alps, concretament dels Alps Orientals.

Abracen un territori amplíssim que acull més de 20 massissos i això només comptant tant els principals. És evident que no es pot fer tot d’un cop, però l’activitat que us proposem ens permetrà conèixer uns quants i fer-nos una idea de la seva diversitat natural i cultural.

L’activitat està composta per 3 parts: dues travesses i una excursió independent entre ambdues.

1a travessa:
La primera part visitarem el massís de la Brenta, zona de parla i cultura italiana on farem una travessa de 4 dies i passarem 4 nits. És una zona espectacular i la ruta ens oferirà grans contrastos i paisatges espatarrants.

D’una banda, visitarem l’àrida i esquerpa bellesa de les agulles i cims de roca dolomítica que envolten el refugis Pedrotti o Tucket i fan les delícies dels amants de les vies ferrades. D’altra banda, observarem paisatges on els boscos i l’aigua són els protagonistes, com en la vall de Vallesinella on es concentren alguns dels salts d’aigua més espectaculars dels Alps.

El dia entremig:
Entre travessa i travessa, el dia de trasllat , farem una ruta per la zona de Cermis.
Aquí la roca granítica i d’esquistos ens dona un ambient amb llacs i grans paisatges oberts. És una ruta senzilla però no per això menys espectacular.

2a travessa:
Farem una ruta de 3 dies pel sector del Catinaccio i Latemar, zona d’influença germànica.
La zona es també esplèndida, dominada per aquests dos massissos novament dolomítics.

Aquí quedarem meravellats per la bellesa del Llac Carezza, amb el teló de fons dels cims del Latemar, pels magnífics boscos d’avets esquitxats de prats, pel paisatge grandiós i mineral de la part alta de la vall de Vaiolet, pels grans i amplis paisatges i sobretot per l’espectacle únic de la posta de sol sobre les agulles del Catinaccio que són l’origen del seu nom en alemany “ Rosengarten”.

La primera i darrera nit la passarem a Riva del Garda, una vila preciosa a la riba del llac del mateix nom.

Nivell de dificultat: Tota l’activitat i les excursions previstes tenen un nivell mig, cal estar habituat a fer excursions, però no tenen cap dificultat tècnica especial.

Els desnivells i distàncies són força assequibles. D’altra banda, el fet de dividir l’activitat en aquestes tres parts permet fer-la molt còmodament i sense carregar gaire pes.

Durant les travesses es dorm als refugis de muntanya, que ens van sorprendre molt gratament la primera vegada que hi vam anar.

Viatge: Vosaltres feu el viatge amb avió. Nosaltres us recollirem i acompanyarem a l’aeroport.
La resta dels desplaçaments a les diverses zones es faran amb la furgoneta de Cordada.

Per motius de logística aquesta activitat té les places limitades a 8 persones. (ara queden 5 places disponibles). També perquè s’han de reservar els bitllets d’avió.

Si estàs interessat/interessada és millor que ens ho diguis quan abans millor.

Preu:
Socis: 430 €
Socis *30*: 420 €
Socis *60*: 410 €
No socis: 450 €
Inclou: organització i guiatge.
No inclou: Allotjament, viatge i altres despeses.