FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Tossal de la Baltasana – Muntanyes de Prades

Distància 12 km
Desnivell 400 m

13 de març 2022 - 7:15 - 17:30

Prades

Prades

Preu 20€ federats - 26€ no federats

CICLE D’EXCURSIONS I DESCOBERTA DE LA NATURA 2022
Recorregut circular des de Prades, també conegut com la Vila Vermella perquè molts dels seus edificis han estat construïts amb pedra d’aquest color, originària de la zona.
Sortirem de Prades cap a Los Colomers, pujarem al Tossal de la Baltasana, 100 Cims essencial de la FEEC, de tornada passarem per les Coves d’en Pere, l’Abellera i la Roca Foradada.

Coves d’en Pere
Conegudes de temps immemorials. Els seus noms provenen d’en Pere Balcells i Masgoret, nascut a Prades el 31 de març de 1855, guerriller durant la tercera guerra carlina, més conegut com el nen de Prades. El seu pare treballava de pastor a una de les cases més riques del poble, Cal Perotis, propietat d’en Pere Roig.

L’Abellera
L’ermita de l’Abellera possiblement data del 1570, tot i que se n’han fet moltes reformes posteriors. Té una disposició força estranya, ja que s’assenta en una cova que havia servit d’aixopluc. La cova forma part d’una cinglera que assoleix els 1.020 m d’alçada. Aquesta situació fa que la vista que s’albira des de l’indret sigui extraordinària.

La Roca Foradada
La Roca Foradada es situa sobre una zona d’aflorament de materials anomenats “roques vermelles”, formats per gresos i conglomerats amb matriu sorrenca vermella formats l’inici del període Triàsic. Són roques poc dures i fàcilment atacables pels agents atmosfèrics, especialment l’aigua. En alguns llocs, quan alguna peça de la roca és més tova o soluble que la resta, l’erosió pot acabar produint forats molt grans i donant lloc a formes curioses com les de la Roca Foradada.

Itinerari: Prades – Coll de la Foguina – Tossal de la Baltasana – Coves d’en Pere – Coll del Serafí – Ermita de l’Abellera – Ermita de Sant Roc – La Roca Foradada – Llac de la Roca Foradada – Cova dels Capellans – Ermita de Sant Antoni – Prades
Dificultat: Fàcil
Desnivells: +400 m
Distància: 12 km
Vocal: Eduard Conesa
Lloc de trobada: Plaça d’Orfila (davant església parroquial)
Hora de trobada: 7:15 h
Hora de sortida: 7:30h
Inscripcions: Fins el dijous 10 de març
Preu reserva autocar: 20 €
Llicència temporal (no federats): 6 €
Material necessari: Calçat adient i en bon estat -Roba d’abric per fred, pluja i vent – Xiulet- Aigua- Pals (recomanables),cal dur el menjar suficient, esmorzar i dinar.
Donat que les places d’autocar són limitades, us demanem que feu les vostres reserves a secretaria de l’AEM, el més aviat possible.
Inscripcions al 933.469.604 dimarts i dijous de 18h a 21h o per mitjà del nostre correu:
aem@aemuntanya.cat