FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Taga i Puigsestela des de Pardines (2 cims al Ripollès)

Distància 17 km
Desnivell +850mts / -850mts

12 de juny 2022 - 7.30h - 17.00h

Ripollès

Ripollès

Preu 20€ No sòcies de Cordada / 18€ sòcies de Cordada

Aquest diumenge pujarem tot un clàssic del muntanyisme català, el Taga, un dels cims més populars del Ripollès, ja que des del seu cim tenim unes vistes privilegiades de tots els cims del Pirineu Oriental, des del Cadí al Puigmal i el Canigó, i com no, l’omnipresent Pedraforca, el que fa que sigui, amb els seus 2040 metres, un dels cims més populars del Ripollès.

Aprofitarem per pujar també el seu germà petit, just al costat, el Puigsestela, així farem un 2X1. La ruta més clàssica (i curta) es fa des de Coll de Pal, però avui no serà el cas. Us proposem de pujar des del poble de Pardines, ja que l’ascensió és més llarga, menys transitada i molt més variada paisatgísticament, pel fet que passarem per ermites, fonts i zones boscoses que contrasten a la part cimera, amb les pastures d’alta muntanya que hi trobem.

Tota la ruta transcorre per camins de bon fer, així que si esteu en forma com per assolir aquest desnivell i distància, us animen a gaudir d’un dia de muntanya i d’un cim per excel·lència.