FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada
Foto: Cordada

Agenda / Activitats

Sostres comarcals de Catalunya: Puig de La Mola (Garraf) nivell baix

Distància 13 km
Desnivell +350 m

5 de març 2020 - 7:45 h - 18:00 h

PN del Garraf

Carrer Sant Adrià, 20

Preu Socis: 15,50 €; Socis “30”*: 14,50 €; Socis “60”*: 13,50 €; No socis: 17,50 €

Entitats organitzadores

Contacte

688920377
secretaria@cordada.org

Malgrat la seva proximitat o potser per això, el Parc Natural del Garraf és per a molts el gran desconegut.

Els dies clars del hivern són ideals per caminar per aquest massís i descobrir els grans tresors que amaga, mentre que la seva proximitat al mar ens ofereix un clima benigne en aquesta època de l’any.

Farem una excursió molt variada amb paisatges i ecosistemes molt contrastats.

Començarem a Olesa de Bonesvalls per pujar al Puig de La Mola, el sostre comarcal del Garraf i un bon mirador (si tenim un dia clar podrem veure des del Puigmal fins al Port del Comte). D’aquí continuarem cap a l’avenc de l’Esquerrà, que amb més de 300 m, és l’avenc més profund del Garraf.

Arribant a Olesa de Bonesvalls, passarem per davant de l’antic hospital medieval d’Olesa de Bonesvalls, conegut com a Hospital de Cervelló o de Santa Maria de Bonesvalls, és una obra notable amb elements arquitectònics del s. XIII i una bella torre medieval de planta quadrada. A l’entrada del recinte, hi ha l’església de Santa Maria. S’anomena així, Hospital de Cervelló, perquè es va construir molt a prop de l’antiga carretera de Barcelona a Vilafranca i tenia com a missió atendre i donar hostatge als vianants, pobres i pelegrins que hi passaven.

Una sortida al costat de casa i molt complerta.