FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Sortida a la Vall Fosca

Distància 14 Km anada i tornada
Desnivell +-850 m

El camí de Rus és un camí ral que, abans de la construcció de les carreteres de la Vall Fosca primer i la de la Vall de Boí després, era la principal via de comunicació entre la Vall Fosca i la Vall de Boí.

Port de Rus és un coll a 2.616 m d’altitud situat en la carena que separa els termes de la Torre de Capdella, en el seu terme primigeni, i de la Vall de Boí antic terme de Barruera

Excursió que ens descobreix la bonica vall de Riqüerna i l’anomenat “camí de Rus”, antiga via de comunicació entre la Vall Fosca i la Vall de Boí. Comencem la ruta a la part alta del poble de Capdella. Des d’aquest punt resseguim el riu Riqüerna aigües amunt, passant per l’interior d’un bonic bosc de ribera. Arribem a un punt on la vall s’eixampla i el camí s’allunya una mica del riu. Anem pujant de manera gradual pel vessant solà de la vall. Finalment, arribem al Pontet de Rus, des d’on gaudim de l’espectacle de l’aigua de la cascada de Riqüerna.

Nosaltres pujarem fins a l’estany Tapat ja dintre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’Estany Tapat és un llac d’origen glacial que es troba a 2.154 m.