FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Senderisme al Parc Nacional dels Écrins | FEEC

Agenda / Activitats

Senderisme al Parc Nacional dels Écrins

Distància 80 km

11 d'agost 2019 / 18 d'agost 2019

Preu A partir de 270 €

Contacte

626421433

1er grup: del 14 al 21 de juliol
2n grup: del 11 al 18 d’agost

“El massís dels Écrins és un paradís salvatge fet per la felicitat dels homes, de les flors i els animals. Aquí es camina, es respira, es mira, s’escolta el silenci, se sent viure la natura en plena llibertat”.

Aquesta descripció del Parc Nacional dels Écrins, feta per el prestigiós alpinista Gaston Rébuffat, és plenament vigent i és per això que aquest any hi tornem. El massís està situat als Alps entre les ciutats de Gap, Grenoble i Briançon, un extens territori conformat per amplies valls flanquejades d’altes muntanyes.

La petita ciutat emmurallada de Briançon, la més alta d’Europa, és el cor neuràlgic de la zona que visitarem. La resta de l’ocupació humana correspon a petits nuclis, on es conserva una arquitectura tradicional, digne de veure i amb certes diferencies pròpies segons la vall que visitem.

La resta és natura: glaçares, llacs, muntanyes, boscos i prats. El massís dels Écrins, té una gran varietat d’ambients i, per tant, una biodiversitat important. Des de les praderies d’espígol de caràcter quasi mediterrani a les glaceres de gels permanents. La seva geologia és espectacular. En quant a la fauna, és molt rica i no és gens difícil veure marmotes o isards arreu.

Les excursions que farem són força variades: caminarem a tocar de glaceres, recorrerem alguns dels boscos més bonics i conservats dels Alps, passarem per nombrosos llacs de muntanya, ens admirarem amb fenòmens geològics com les famoses xemeneies de fades, veurem el naixement d’un dels rius mes importants de França. Tot això, amb la silueta d’alguns dels cims més emblemàtics dels Alps.

Malgrat la seva espectacularitat, les excursions transiten per bons camins i no són exigents. Només cal estar acostumat a fer excursions.

1er dia: viatge i passejada per Ailefroide
2n dia: Sentier du Glacier Blanc
Distància: 12 km (anar i tornar fins al refugi) + 3 km optatius
Desnivell: 682 m (+ 250 m optatius)

En aquest excursió no trepitjarem la neu però la veurem de ben a prop. Farem un camí sense cap dificultat tècnica que ens permetrà veure una glacera d’inici a fi.
Iniciarem la ruta al Pre de Madame Carlé on s’ajunten dues glaceres, el glaciar Noir i el glaciar Blanc. Aquí podrem observar la força de torrents de desguaç, les diferències entre les dues glaceres i el perquè del seu nom. Enfilarem el camí del glaciar blanc on de ben segur trobarem unes quantes marmotes d’allò més sociables fins arribar fins el refugi. Després pujarem una mica més per tal de veure el bellíssim circ glaciar envoltat d’alguns del cims mes impressionants dels Écrins.

3er dia: Col de Granon, lac de l’Oule
Distància: 14 km
Desnivell: 750 m

En aquesta ruta les glaceres donen pas als prats verds i l’únic i bellíssim rastre de les glaceres seran els llacs esglaonats que trobarem. Aquesta excursió alterna grans vistes de 180º sobre valls i muntanyes, amb boscos preciosos d’avets i melèzes.

4rt dia: Bois des Ayes
Distància: 14 km
Desnivell: 700 m

En aquesta excursió visitarem un altre sector, el massís du Queyràs. Aquí les aigües d’un color blau-verd del llac de l’Orceyrette dominen un paisatge esplèndid. Boscos, petits xalets tradicionals, torrents de muntanya, conformen un petit paradís pels sentits.

5è dia: Pointe Rouge per les xemeneies de fades
Distància: 12 km (+ 2 km optatius)
Desnivell: 650 m (+ 200 m optatius)

Aquest dia farem un petit cim fàcil però amb molt bones vistes sobre el massís del Mont, Thabor, la vallé de Nevache i Vallèe Etroitte, que malgrat el seu nom ja és italiana.
En aquest sector els relleus singulars són força singulars. Els materials són sedimentaris, acolorits i esculpits. La força de les aigües ha modelat curioses formes com les conegudes xemeneies de fades que trobarem de camí al cim de la Aiguille Rouge.

6è dia: Tour de la Pointe de la Fourche
Distància: 13 km
Desnivell:  600 m

Ens endinsarem al massís de Cerces, al fons de la vall de Nevache, per fer un circuit del tot espectacular al voltant de la Pointe de la Fourche. Aquí les pissarres donen lloc a crestes punxagudes que es reflecteixen en la multitud de llacs que anirem trobant pel camí.

7è dia: Sources de la Romanche
Distància: 15 km (+ 2 km optatius)
Desnivell: 738 m (+ 200 m optatius)

Finalitzarem la nostra estada amb una de les millors travessies que es poden fer als Écrins. Sortirem del petit llogaret de Le casset i ens enfilarem per la vall d’Arsine, recorreguda per un torrent glaciar tumultuós. Abans d’arribar al coll ens aproparem al circ penjat del glaciar d’Arsine. La baixada la farem per la vall de la Romanche on neix un dels rius més importants d’aquest sector dels Alps. Tot això ho farem amb l’afilada silueta de Mièje, una de les muntanyes  més belles.

8è dia: viatge de tornada
Vine amb nosaltres a descobrir aquest paradís i carrega les piles per una temporada!

Preus:
Socis: 280 €
Socis “30”: 275 €
Socis “60”: 270 €
No socis: 290 €
Inclou: organització i guiatge.
No inclou: transport ni allotjament
Preu de l’allotjament en règim de mitja pensió: uns 280 € aprox.
Per a mes informació poseu-vos en contacte amb secretaria.
LES PLACES SON MOLT LIMITADES.