FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Savassona i Santa Magdalena de Conangle

Distància 11 km
Desnivell 450 m

2 d'octubre 2022 - 7:30 - 19:00

Tavèrnoles

Tavèrnoles

Preu 20€ federats - 26€ no federats

CICLE D’EXCURSIONS I DESCOBERTA DE LA NATURA 2022

Són molts els bonics racons que la comarca de l’Osona ofereix al excursionistes interessats en la descoberta de la natura i del seu art, al nostre país.
El petit nucli de Tavèrnoles, un municipi de la comarca d’Osona format per les antigues parròquies de Sant Pere i Savassona, ens servirà de punt de sortida per a fer una ruta circular cercant aquestes descobertes.

Sortirem en direcció sud i anirem a buscar el pla del Castell de Savassona, passant pel mirador de Tavèrnoles, per a visitar l’església romànica de Sant Pere de Savassona. Seguint cap al nord i abans d’arribar a l’ermita de Sant Feliuet, on veurem també unes tombes antropomòrfiques, podrem veure un curiós jaciment neolític amb la Pedra de les Bruixes, la Pedra de l’Home i d’altres. Acostant-nos al Ter passarem per les runes del Castell Savellana i després de passar pel Puig de Conangle descobrirem també un curiós claustre construït els anys 60, el de Santa Magdalena de Conangle. L’últim descobriment serà el del ben conservat pou de glaç prop de la Teuleria de Salou, a tocar del GR-210. Tota un ruta plena d’art i natura.

Recomanem portar bastons, gorra o barret pel sol, protector solar i aigua abundant !!

Distància: 11 km
Desnivells: +/- 450 aprox
Dificultat: Moderada – Sense dificultat tècnica
Trobada: Plaça d’Orfila (davant l’església parroquial)
Hora sortida: 7:30h (es prega màxima puntualitat)
Vocal: Carles Fruns
Inscripcions: Fins dimarts 27 de setembre
Preu reserva autocar: 20€
Llicència temporal (no federats): 6€

Donat que les places d’autocar són limitades, us demanem feu les vostres reserves a la secretaria de l’AEM, el més aviat possible. Inscripcions al 933.469.604 dimarts i dijous de 18h a 21h o a mitjançant el nostre correu: aem@aemuntanya.cat