FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Santuari de Cabrera (1307 m) des de Cantonigròs

Distància 11,4 km
Desnivell 652 m

Santuari de Cabrera (1307 m)

Distància: 11,4 km

Desnivell: 652 m

Temps total: 5-6 h

Com anar: Per l’anada anem fins a Vic per l’autovia C-17. En arribar a Vic, agafem al C-25 i prenem la sortida cap a Roda de Ter. A continuació la C-153. Arribem a l’Esquirol (Punt de reunió Bar Roví). Després d’esmorzar sortirem cap a Cantonigròs on aparcarem.

Ruta: El camí surt del pont de la Rotllada abans de l’entrada al poble de Cantonigròs. Caminarem fins al camí que porta cap a la masia d’Aiats. Passada la masia resseguirem fites fins a arribar a una forta pujada que ens porta al Grau de les escaletes i després a les Cabanes d’Aiats. En el mirador aprofitarem per fer fotos. Seguim pel pla d’Aiats fins al coll del Bram. Agafarem escales (amb barana) i arribarem fins al santuari de Cabrera. Podem visitar l’església de Sta. Maria de Cabrera, amb nau única i interior cobert amb volta de canó. El santuari substitueix l’antiga capella de Cabrera de la que ja es parlava en el 1144. En 1427 va ser enderrocada pels terratrèmols i l’actual santuari data de 1622-1641. El campanar és posterior. A dalt hi ha un bar on podeu fer un cafè després de dinar. Tornarem pel camí de les Marrades fins al coll de Cabrera. Després seguirem per la riera d’Aiats fins a l’encreuament del camí d’Aiats i Pont de la Rotllada.

Vistes des de Cabrera: Les Agudes, Matagalls, St. Miquel de les Formigues, Pedraforca, Serra d’Encija, Rasos de Peguera, Penyes Altes, Puigsacalm, Rocallarga, Montserrat, La Tossa d’Alp, Canigó, Puig d’Estela, Puigmal, Bellmunt, Tagamanent.