FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

RUTA DE LA PAU, ETAPA II: Pinell de Brai – Santuari de la Fontcalda – Bot

Distància 12 km
Desnivell +100 m

Bonic recorregut, senzill i planer, que transcorre per l’antiga línia ferroviària de la Val de Zafán ara transformada en via verda.

Sortirem de l’estació abandonada de Pinell de Brai i, passant pel Balnerari de la Fontcalda, arribarem a l’estació antiga de Bot. Són uns 12km per una pista que ens permetrà gaudir d´unes magnífiques vistes de la Serra de Pàndols i del riu Canaletes i que compta amb l´al•licient de travessar 13 túnels.

La Ruta de la Pau passa per tots aquests llocs així com el Camí de Sant Jaume en la seva variant de l’Ebre.

La Batalla de l’Ebre – Pinell de Brai
Pinell de Brai va acollir serveis d’intendència, sanitaris i de descans, per això es va convertir en objectiu prioritari per a l’aviació i l’artilleria franquista durant els mesos de bombardejos.

La Batalla de l’Ebre – Bot
Ubicada enmig de l’actual traçat de la Via Verda, el 1938 aquesta estació del ferrocarril era l’última parada dels combois nacionals que portaven tropes i material per alimentar el front de l’Ebre. També va servir per evacuar ferits durant l’escomesa.

Santuari de la Fontcalda.
El riu Canaletes, al seu pas pel Santuari de la Fontcalda, s’estreny formant un petit congost que ofereix un paisatge espectacular. Les aigües s’obren pas entre immenses parets de pedra i van formant enormes piscines naturals.
El nom d’aquest paratge, la Foncalda, és degut a la font termal d’aigua calenta que hi ha al final dels estrets. Aquí hi havia un antic balneari que era lloc de pelegrinatge per als qui creien les seves qualitats curatives.

Itinerari: Pinell de Brai – Santuari de la Fontcalda – Bot
Dificultat: Molt fàcil
Desnivells: +100m
Distància: 12 km
Important: Portar frontal (alguns túnels no disposen de llum)
Vocal: Rosa María Hontoria
Lloc de trobada: Plaça d’Orfila (davant església parroquial)
Hora de trobada: 7:00h ; Hora de sortida: 7:30h
Inscripcions: Fins el dijous 24 de gener
Preu reserva autocar: 20€
Llicència temporal (no federats): 6€
Important: Els itineraris inicials de cada etapa podran veure’s modificats en funció de les característiques del grup, les condicions del terreny i la meteorologia.

Donat que les places d’autocar són limitades, us demanem feu les vostres reserves a la secretaria de l’AEM, el més aviat possible.

Inscripcions: Trucant al 933 469 604 dimarts i dijous de 18h a 21h o a mitjançant el nostre correu aem@aemuntanya.cat