FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada aee
Foto: Cordada aee

Agenda / Activitats

Pont 1 de maig. Muntanyes del Sud i Delta de l’Ebre

Com deia aquell… “el Sur también existe” Per això aquest pont del 1r de maig anem a les Terres de l’Ebre
Tenint com a base la ciutat de Tortosa, farem tres excursions on visitarem diferents espais naturals, a quin mes interessant i de vegades poc coneguts.

LA SERRA DE CARDÓ: Amaga una de les reserves de teixos centenaris més valuoses de tota Europa, a més de nombrosos naixements d’aigües mineromedicinals, santuaris i ermites.

La seva solitud i bellesa van fer que al segle XVII, el 1606, uns frares carmelites, decidiren instal·lar-se cercant la pau per fer vida eremítica, construint primer un convent i els anys posteriors fins a 14 ermites. Posteriorment, al segle XIX, es va construir un Balneari.

Avui, convent, ermites i balneari són tancats, i resten com testimonis d’aquest passat. La vall ha retrobat la solitud i la natura ha reconquerit l’espai.

Excursió: Ruta de les ermites i Teixeda de Cosp

Distància: 11,5 km
Desnivell: +550 mts / -550 mts

EL MASSÍS DEL MONTSIÀ:Serralada costanera a primera línia de mar, talaia privilegiada de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Baix Maestrat els Ports, però sobretot del delta de l’Ebre, la punta del fangar, la punta de la Banya i la Mediterrània.

Iniciarem la ruta entre camps d’oliveres centenàries i anirem guanyant alçada de mica en mica, entre boscos d’alzina primer i més tard entre brolles d’herbes aromàtiques, ben florides al mes de maig, fins a arribar a la Roca Foradada des d’on gaudirem d’unes vistes espectaculars del Delta a vista d’ocell.

Excursió: La Foradada del Montsià

Distància: 13 km
Desnivell: +500 mts / -500 mts

DELTA DE L’EBRE:

Un dels espais naturals més singulars del nostre territori, declarat reserva de la biosfera per la Unesco, on es combinen natura i tradició. Per una banda, una de les principals reserves humides d’aus d’Europa, on nidifiquen els flamencs que es poden veure tot l’any. I l’altre una cultura pròpia, basada en el cultiu tradicional de l’arròs i la pesca.
Un cop acabada la ruta de la foradada, ens aproparem al Delta a veure’l de prop. Estant per aquí, no podíem deixar de fer-ho.

EL MASSÍS DEL PORT:

L’espai natural més gran, situat a la confluència de tres comunitats, Valenciana, Aragó i Catalunya. És un espai agresta i espectacular per les seves formacions de roca, els seus barrancs i els seus paisatges.

Farem una excursió pel sector Est, la vall del barranc de ” La Vall” , flanquejada per les agulles del Catinell i el cim del Castell de l’Airosa, en un entorn espectacular de boscos i agulles calcàries.

Excursió Barranc de la Vall i reco d’en Marc:

Distància: 10 km

Desnivell: 550 m
Allotjament: Hotel habitació doble) 72 € dormir i esmorzar, per persona les dues nits.
Sopar: calculem uns 20 € x 2= 40 €
trnasport: 30€ aprox

INCRIPCIÓ OBERTA. GRUP REDUÏT