FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Petit Recorregut Garriguenc PR-C33

Distància 30km

13 de febrer 2022 - 07:30h - 14:30h

Can Queló

Plaça Mossen Jaume Oliveras 1 - La Garriga

Preu Soci Federat: 10€ / Soci No Federat: 12€ / No Soci Federat: 14€ / No Soci No Federat: 16€

Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. GARRIGUENC

Contacte

femceg2016@gmail.com

El PR-C33 el va realitzar el Centre Excursionista Garriguenc a finals dels anys 70. Es tracta d’una volta circular que va des de La Garriga fins a Figaró pels Cingles de Bertí, baixa fins al Congost i torna a la Garriga enfilant-se pel Montseny.

Un recorregut de 30 Km aproximadament. L’itinerari passa per ermites romàniques, natura salvatge i castells medievals.

L’itinerari comença al pont de ferro de la Carretera Nova (la Garriga) fins a arribar a l’església romànica de la Doma. Continua pujant per vinyes i olivars, enfilant cap al Serrat d’Ocata per un corriol, fins a arribar al Santuari de Puiggraciós. El camí passa vora una font i arriba al coll de can Tripeta, on hi ha una referència a la novel·la Els sots feréstecs, de Raimon Casellas. Voreja els cingles fins a arribar a un camí empedrat que condueix al castell del Clascar.

El PR prossegueix en direcció nord i conflueix amb el GR 5, que porta fins a l’església de Sant Pere de Bertí. Un cop aquí, s’endinsa al bosc superant un petita cinglera i puja per una zona obaga fins al Coll dels Homes, on inicia la baixada fins a la Trona. La baixada continua fins al Sot del Bac i finalment el Figaró. Un cop al poble, l’itinerari transcorre per la pista de Vallcàrquera, on s’hi troba l’ermita de Sant Pere de Vallcàrquera. Després d’una forta pujada, el camí segueix una drecera que duu al coll de la Creu de can Plans.

El camí segueix pujant moderadament, en direcció est fins a arribar a Sant Cristòfol de Monteugues. Un cop allà, l’itinerari pren dreceres perpendiculars a la pista principal, que baixen fins a arribar de nou a la Garriga.

El PR C33 és un recorregut moderat en quant al terreny però difícil per la distància. Per aquest motiu cal que es valori així com també es valorin els desnivells. El recorregut es pot completar en 7 hores.

És una activitat no competitiva, per tant, el repte i el ritme els marca un mateix.

L’inici i el final del recorregut és a Can Queló ( Plaça Mn Jaume Oliveras, 1).

En aquesta edició oferim 3 opcions diverses per aquest recorregut (veure documentació).

Les places són limitades. Els menors d’edat han d’anar acompanyats pels pares/tutors i portar l’autorització de menors.

Es pot fer corrent o caminant. Cadascú marca el seu ritme.

Els participants a la caminada en qualsevol de les tres opcions de recorregut (A,B,C), fent la inscripicó, declara que coneix els riscos generals de les activitats que es desenvolupen al medi natural, que ha estat informat de tots els riscos específics d’aquesta activitat concreta i que els accepta voluntàriament i es compromet a col·laborar activament en el bon funcionament de l’activitat.