FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada AEE
Foto: Cordada AEE

Agenda / Activitats

Muntanyes d’Euskadi i Navarra

En aquesta sortida d’una setmana visitarem diferents espais naturals de Navarra I Euskadi. Concretament els parcs naturals de La Serra d’Aralar, Gorbeia, La Serra de Aizkorri i els aiguamolls de Salburua.

Paisatges verds, on es combinen boscos i prats, fagedes magnifiques amb arbres centenaris, salts d’aigua, laberints de roca i molsa, ermites i santuaris, poblacions plens d’encant i vistes espectaculars.

1-Cova i cim de Sarastarri ( PN Aralar)

Iniciem l’activitat amb una excursió fàcil i molt maca per la Serra d’Aralar, que ens durà fins a la cova de Sarastarri i al cim del mateix nom tot passant per l’embassament de Lareo envoltat de boscos.

12 km / 550 m

2-Cims de Mediaundi i Desamendi (Aralar)

Bonica i variada ruta en la que podrem gaudir de diferents ambients.

Des de de les esplèndides fagedes de la zona mes baixa, fins als prats de d’alçada i finalment als cims del Mediaundi i el Desamendi, sense cap dificultat.

14,6 km / desnivell 645 m

3-Sierra de Entzia, laberintos de Arno i Katarri (PN de Gorbea)

Els successius fenòmens geològics i posteriorment l’erosió, han configurat a la roca de la zona, veritables laberints de roca. La boira i el clima humit els ha cobert de molses, tot creant racons de una bellesa extraordinària que recorrerem en aquesta ruta que ens portarà també a la zona alta de la Serra d’Entzia amb molt bones vistes.

Distància: 16km / 500 m

4-Cim de Gorbea (PN Gorbea)

El nostre objectiu d’aquesta ruta és cim del Gorbea.

Situat a la frontera entre Alaba i Biscaia, amb els seus 1432m és el punt més alt del parc natural del mateix nom. Les vistes no cal dir-ho, son impressionants.

Tot i el desnivell acumulat, la ruta no es difícil i es fa molt bé.

Distància : 14 km / Desnivell : 790 m

5-Salt d’aigua de la Corralada (PN Gorbea)

Els salts d’aigua i les fagedes seran els protagonistes d’aquesta excursió. La combinació d’ambdues coses ens regala racons idíl·lics. Una excursió relaxant i per gaudir.

Distància: 16 km / Desnivell: 600 m

6- Arantzazu –Urbia (PN Aizkorri)

Penjat sobre la llera excavada pel riu Arantzazu trobem el santuari de la patrona de Guipúscoa. Serà el punt de partida d’aquesta ruta que entre fagedes ens portarà fins a les “campas” d’Urbia. Uns prats immensos als peus de la Serra de Aizkorri, on pasturen els ramats i el verd lluent de l’herba contrasta amb el blanc lluminós de la roca calcaria. Arribats a l’ermita d’Urbia tornarem al santuari tot passant per diverses bordes i “majadas” de pastors.

Distància: 12 km / Desnivell: 570

7- Aiguamolls de Salburua ((BARCELONA)

Abans del viatge de tornada, el darrer dia, farem una caminada tranquil·la per un espai natural als afores de Vitoria. Una zona d’aiguamolls recuperada, on podrem veure molta fauna, sobre tot aus i fins i tot cérvols.

Distància: 8 km / desnivell: 120 m

 

Nivell: La sortida és de nivell mig, per tant, dirigida a les persones que feu excursions de forma habitual.

Grup: reduït (max 15 persones)

Allotjament: Hotel en habitacions dobles amb bany. (si voleu individual ens ho heu de dir amb prou temps)

Preus del guiatge: ( no inclouen allotjament ni transport)

Socis: 280€

Socis “30”: 275€

Socis “60”: 270€

No socis: 290€

Altres despeses:

Allotjament: 320€ 6 nits a mitja pensió.

transport: 75€ aprox