FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

La via del Nicolau (Alt Berguedà)

Distància 12 km

Cap a l’any 1914 es va començar a construir una via, a tracció animal, per baixar la fusta des dels boscos de Gisclareny fins a Guardiola de Bergadà promoguda per Tomàs Nicolau, propietari de la serradora de Berga. Va durar fins a l’any 1930 que va caducar la concessió i la Via es va anant deteriorant.

Cap als anys 1960-70 es varen recuperar uns trams i, finalment, el 2009 es va recuperar i condicionar totalment com a camí de passeig.

Deixarem els vehicles al costat del Monestir de St. Llorenç prop de Bagà, restaurat fa pocs anys i ja enfilarem el bonic camí amb vistes sorprenents fins al final de la Via (6 km). Passarem per una àrea de pícnic i l’ermita de St. Joan d’Avellanet (s.XII-XIV). D’aquí ja agafarem l’ample camí-pista que va baixant còmodament. Seguirem avall fins a arribar altre cop a St. Llorenç (prop de Bagà).

Itinerari: Monestir de Sant Llorenç (prop de Bagà) 776 m – Inici de la Via del Nicolau – Seguit de túnels i passarel·les- Àrea de pícnic de Sant Joan – Ermita de St. Joan d’Avellanet (947 m) – Mirador a la Vall de Bastareny (1022 m) – Àrea de la Font del Clot d’en Roca – Àrea de la Font de la Vinya Vella – Monestir de St. Llorenç.
Llargada: 12 km per bon camí i pista de baixada.
Durada: 4,40-5 h. parades incloses.
Lloc de trobada i esmorzar: 09 h al Bar Cadí a Guardiola de Berguedà.
Dinar: de carmanyola.
Preus: Soci: 0€ Soci virtual: 10€ No soci: 15€