FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Escruela
Foto: Josep Escruela

Agenda / Activitats

La Travessa dels 5 Circs. Volta al “Monte Perdido”

La Travessa dels 5 circs (volta al “Monte Perdido”)

Us proposem una de les travesses més espectaculars que es puguin dissenyar als Pirineus, per fer-la en 4 dies.

Si el Parc Nacional de Ordesa i Monte Perdido és una joia de la natura, la seva rèplica al costat francès, el Parc National dels Pyrénées, no es queda curta en bellesa.

Les característiques del rocam, de caire calcari, facilita uns processos peculiars d’erosió diferents de la resta de la gran serralada. És per això que aquí les parets són especialment grans, com les del circ de Gavarnie, 2000 metres entre la seva base i els cims de més de 3000 metres que el limiten retallant ja el cel.

Descripció del recorregut

La nostra aventura anirà recorrent els grans circs d’aquesta privilegiada regió: començarem pel de Pineta, ens enfilarem cap al circ de la Munia i tot baixant ja per França, gaudirem del circ de Tromouse. És la jornada “reina”, encara sort que ens agafa amb totes les forces: uns 1600 metres de desnivell en uns 16-17 km. Etapa de 8 a 10 hores, sense córrer. Nit a alberg.

La segona etapa ens recuperem de l’ensurt, travessem el circ d’Estaubé i tot gaudint de les vistes dels Astazous, anem a petar al refugi Espugnettes, a passar la nit. 1000 metres de desnivell, en uns 13 km. S’hauria de poder fer en unes 5 /6 horetes xino-xano.

La tercera etapa és la joia de la corona, ens durà al circ més maco i espectacular: Gavarnie. Després traspassarem la mítica bretxa de Roland i baixarem suaument cap al refugi de Goriz. 1200 metres i uns 14 km. A aquesta part farem moltes fotos… 7/8 hores.

La darrera jornada travessarem pel coll de Pineta i gaudirem des de dalt del circ del mateix nom i ja cap a baix, a tancar el cercle. 500 metres de desnivell positiu 12 km.

Valoració global:

Dificultat tècnica: en alguns passos caldrà fer servir les mans per progressar (grimpada), molt senzilla.

Esforç físic: Cal comptar que cada dia es caminen bastants hores (a ritme tranquil) i que són consecutius. Haurem de portar roba de recanvi, un sac-llençol i una mica de menjar.

Pels dos conceptes, posem aquesta travessa a la modalitat “plus”, però en definitiva és una activitat apta per a qualsevol excursionista entrenat que no pateixi vertigen i li agradin els reptes moderats.

Preu inscripció (inclou organització i guiatge)

sòcies: 200 €

sòcies “30”* 195 €

sòcies “60”* 190 €

no sòcies: 210 €

*: persones que sumen 30 / 60 dies d’activitat com a sòcies de Cordada

Altres despeses, pròpies + del guia i que es paguen “in situ” (allotjament, menjar), compteu un màxim de 200 € + transport (màxim 25 €)